Disse blir dine representanter i Sit-styret

I et lite auditorium på Gløshaugen ble det på tirsdag valgt to studentrepresentanter inn i Sit-styret.

Publisert Sist oppdatert

Etter utspørringsrunde landet valget på Sigrid Bergseng Lakså og Thomas Krogstad Eriksen. Likevel var dette ikke nødvendigvis bare lett, med en knapt vedtaksdyktig deltakelse blant de med stemmerett.

Syv kandidater stilte til valg, hvorav seks var fra Trondheim og én fra Gjøvik. Spørsmål fra Velferdstinget og «bakbenken» testet kandidatene på studentfrivillighet, velferd og deres kvalifikasjoner som representanter i Sit-styret. Til valg stilte Kinga Turlaj, Mathias Kristiansen, Adrian Heyerdahl, Sigrid Bergseng Lakså, Lars Føleide, Thomas Krogstad Eriksen og Jacob Louis Karlsen. Etter votering ble Sigrid Bergseng Lakså og Thomas Krogstad Eriksen valgt som de to nye studentrepresentantene i styret.

Lakså studerer til daglig bachelor kjemi og er nestleder ved Studentersamfundet. Eriksen er i en prosess hvor han bytter studie til bachelor i engelsk. Han har også lang erfaring fra både Velferdstinget og Kafé- og Serveringsgjengen ved Studentersamfundet. Når Under Dusken spurte om hvilke hjertesaker de tar med seg inn i vervet, sto frivilligheten sterkt hos begge, samtidig som Lakså understreker viktigheten av studentvelferd og psykisk helse som hjertesaker.

Og på spørsmålet om hva du som student kan gjøre er oppfordringen krystallklar fra begges side:

– Bruk Sit og Velferdstinget for hva det er verdt.

Powered by Labrador CMS