Fly som Amelia Earhart

Er du god i origami? Eller har du kanskje en indre pilot som bare venter på å bli sluppet løs? Da bør du komme deg til Gløshaugen på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 15. februar er det duket for verdens største papirflykonkurranse og studenter i Trondheim får mulighet til å delta. Det skal konkurreres i tre kategorier og vinneren av hver kategori vil få muligheten til å være med i en nasjonal finale. De beste norske flygerne får være med i verdensfinalen som holdes i Salzburg i mai i år. I tillegg til konkurransen på fredag avholdes en ny kvalifisering på Handelshøyskolen 1. mars.

De tre kategoriene er distance, airtime og aerobatics. Distansekategorien går ut på å kaste et papirfly så langt som man klarer, i en rett linje fra startstrek. Airtime handler om å holde flyet flyvende så lenge som overhodet mulig, uten at den er nede i gulvet eller treffer noe annet. I kategorien aerobatics vil deltakerne laste opp et videoklipp av papirflyet sitt på Instagram. Da kan hele Norge stemme frem sin favoritt og vinneren kåres av en jury.

1300 deltagere i Norge

I Trondheim vil konkurransen avholdes klokken 12 på fredag 15. februar i Realfagsbygget på Gløshaugen og påmeldingen ligger allerede ute på Red Bull sine hjemmesider og i Red Bull sin egen app for eventet. Gjennom appen kan man i tillegg få tips og triks til hvordan man kan brette papirflyet. Det avholdes konkurranser i Bergen, Stavanger og Oslo, i tillegg til her i Trondheim.

Datoen for den nasjonale finalen er enda ikke satt, men vinnerne av konkurransen får være med til finalen 16-19 mai i Salzburg. Ved tidligere utgaver av konkurransen har det vært opp mot 46.000 deltagere verden over, og i 2015 var det over 1300 deltagere bare i Norge. For vinneren av finalen i Salzburg vil det vente en helg med klubb- og loungetilgang på en av Red Bulls flykonkurranser.

Store forventninger

Pressekontakt i Red Bull, Katarina Wold Andersen, har store forventninger til arrangementet.

– Red Bull Paper Wings er garantert årets mest utradisjonelle og lavterskel konkurranse arrangert av og for studenter i 2019! Det kommer til å bli en vanvittig morsom dag fylt med masse energi, action, spenning og selvfølgelig vinger. Og premien, den er helt rå: studenter i hele Norge kaster om en plass i Norgesfinalen som planlagt skal avholdes i slutten av mars. Norges beste papirflypilot på 1) distanse og 2) luft-tid vil sikre seg en plass i den globale finalen i Red Bulls ikoniske Hangar 7 i Salzburg fra 16-18. mai 2019.

Powered by Labrador CMS