En sikker seier

Maskin knuste resten av heatet i den prestisjetunge ShowKar-konkurransen under badekarpadlingen.

Publisert Sist oppdatert

Nede på Marinen kryr det av aliens, heksedoktorer, cheerleadere og dresskledde mennesker. Heiarop, store flagg og vill jubel høres på lang avstand. Snart skal all planlegging, bygging, smisking og sabotering belønnes med en fuktig tur på Nidelva.

Showbizz

Før det 36. Badekarløpet starter gjør Indøk siste finpuss på sin badekarflåte. Sikkerhet er viktig, så før de skal ut på vannet tegnes skilt og piler til nødutgang i tilfelle ulykken skulle inntreffe. Like ved gjør medisin seg kampklar på et noe spesielt vis. Utkledd som heksedoktorer tramper de i bakken og messer i takt.

– Vi ønsket å ha et tema som passet til faget vårt, og gikk for navnet alterNative medicine. Det har gitt oss mange muligheter til spennende show med rytmer og kamprop, forteller medisinstudentene Anna Christiansen og Dina Bærheim.

I badekarpadlinga gjelder det ikke bare å kommes seg raskest over elva. Også innøvde show, sabotering og smisking er viktig for å kunne vinne årets priser.

– Vi har nok en god mulighet til å vinne showprisen, i tillegg har vi sabotert to badekar og smisket masse med arrangørene. Hele opplegget har vært kjempebra, nesten som en forlengelse av fadderuka. Det har engasjert mange, sier Christiansen.

– Det er lov å være best

ShowKar-konkurransen går ut på at alle linjenes badekarflåter skal padles over elva hvor studentene skal hente en dunk med brennevin, laste den om bord på flåten og så padle tilbake til Marinen. I dag var Maskin sin flåte overlegent best. Allerede halvveis i løpet var det klart at de ville komme seirende ut av den prestisjetunge grenen.

– Det er lov å være best, sier maskinstudent Ole Martin Fyen i det han går i land sammen med seierslaget.

Fyen forteller at deres flåte var teknisk mye bedre enn de andre, og han er veldig fornøyd med lagets innsats. Medstudent Eirik Furuholmen er enig i dette, og understreker at maskin har mye å leve opp til.

– Heldigvis hadde vi mye god Ailien spirit, sier Furuholmen.

Flåten til Maskin var utformet som en ufo, og hele teamet var dynket i grønn maling. I dag var målet å komme seg raskest i mål, men showet og utkledningen er for mange nesten like viktig.

Sikkerhet først

Selv om tradisjonen med badekarpadling skal være et morsomt studentarrangement, bærer årets konkurranse preg av fjorårets ulykke. En av flåtene veltet, og en student ble fanget under vannet. Det gikk bra med studenten, men i etterkant ble det mye snakk om hvor vidt konkurransen kunne fortsette.

– Dette er vår siste sjanse. Dersom ting sklir ut, kommer vi til å avblåse arrangementet, sa leder Øyvind Aabye i arrangementskomiteen Badcom, til Under Dusken i forkant av badekarløpet.

I motsetning til tidligere år var det ikke lov til å bruke terror og sabotasje på vannet. Og det ble satt strenge krav til godkjenning av flåtene.

– Jeg er kjempefornøyd med hvordan sikkerhetsopplegget ble gjennomført, sier Aabye like etter konkurransen.

Se også Admiral Øivind Aabye i BadCom inspisere flåtene.

Politi- og redningstjenestene har kommet med gode tilbakemeldinger etter dagens konkurranse. Med dette tror Aabye det vil bli et nytt arrangement neste år.

– Hele poenget med konkurransen er å skape et godt fellesskap på de ulike linjene. Det føler jeg at årets arrangement har gjort. Studentene har vært utrolig kreative, og dagen i dag var veldig bra. Alle tok også sikkerhetskravene på alvor, så etter planen kommer vi til å fortsette med badekarpadlingen også neste år, sier han.

Powered by Labrador CMS