Frivillighet og giverglede

Er skapet ditt fullt av klær og sko du ikke bruker, men som du ikke har hjerte til å kaste? 29. februar kan du gjøre noe med dette.

Publisert Sist oppdatert

Med mottoet «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad» retter Gi bort dagen søkelyset mot frivillighet og giverglede. 29. februar arrangerer de, i samarbeid med Fretex og NTNU, Gi bort dagen på Dragvoll og Gløshaugen. Her har du mulighet til å få bukt med din dårlige samvittighet, og levere inn klær, sko og ting du ikke har bruk for lenger. Alt som blir gitt bort går til Fretex, som distribuerer videre.

– Det startet i forbindelse med skuddårsdagen i 2012. Da ønsket vi å vise bedrifter hvor enkelt det er å vise samfunnsansvar. Siden har det ekspandert, og 29. februar har for oss blitt en merkedag for frivillighet og giverglede, forteller prosjektleder i Gi bort dagen, Maria Peltokangas.

Det er frivillige studenter ved NTNU som står bak arrangementet på skuddårsdagen, og i den anledning blir det promotering 17. februar. Da kommer det til å stå folk både på Gløshaugen og Dragvoll og dele ut tomme Fretexposer man selv kan fylle. Initiativet på NTNU er det HiP-studenter, Humanister i praksis, som har stått for.

Da prosjektet startet opp i 2012 var det kun snakk om én dag, og det viste seg fort å nå ut til flere enn forventet. Snart utviklet konseptet seg til å foregå hele året, og man kan nå gi bort alt fra gratis frisørtimer og måltider, til foredrag og opplevelser.

For å tiltrekke seg flere frivillige, har Gi bort dagen sitt arrangement på NTNU blitt sponset av ulike bedrifter i Trondheim. Alle som gir noe, har mulighet til å bli en heldig vinner av gavekort på blant annet kaffe og kino. Er du gira på å vinne, er det bare å møte opp i slutten av februar og gi fra deg alt du har av overflødige ting du tenker kan gi andre glede.

Powered by Labrador CMS