TRAVELT: Menyens seneste tilskudd har allerede falt godt i smak hos Trondheims studenter.

Lychelig meny

Graffis grillfestmonopol står for fall. Nå introduserer Lyche ny meny og egen grillplanke til en langt billigere penge.

Publisert Sist oppdatert

Samfundets à la carte-restaurant bringer lykke til matglade studenter når de nå lanserer sin nye meny. Lycheburgeren og et par andre klassikere er videreført fra fjorårets utvalg, men det er tydelig at det satses på en matopplevelse som skiller seg fra sesamburgeren vegg-i-vegg.

Kvalitet til folket

– Før var spansk mat vår røde tråd på menyen, men vi ønsker nå å tilby et større mangfold og mer spenstig utvalg, sier souschef Christian Almestad.

****Tanken er at man skal få retter man ikke finner hvor som helst i Trondheim, og i hvert fall ikke om man lever på studentbudsjett.

– Her kan du komme med kjæresten din og faktisk spandere uten å tømme lommeboka. For en trehundrelapp får du skikkelig restaurantmat til to personer, andre steder må du gange med to eller tre om du ønsker lik kvalitet, sier Almestad.

Foto: Jonathan Holt Thorbjørnsen, Under DuskenLYCHELIGE KOKKER: Fra venstre: Inge Alexander Marthinsen, Eivind Finne Riley og Christian Almestad.Studentdrevet

Her finnes ingen profesjonelle kokker - bak kjøkkenmaskiner og bardisker er det kun ivrige studenter å finne. Eivind Finne Riley studerer til vanlig marin teknikk ved NTNU, og er hovedarkitekten bak Lyches nye meny. Han har praktisk talt bodd på kjøkkenet siden UKA gikk av stabelen i oktober.

– Det har vært utfordrende, men samtidig utrolig lærerikt. Det har vært viktig at det er gjennomførbart for folk uten kokkeutdanning. Samtidig ønsker vi topp kvalitet og råvarer som skiller seg ut, i tillegg til at det skal være pent å se på.

Lyche holder til på Samfundets søndre side, og har siden oppussingen i 2010 gjort stor suksess med sitt à la carte-konsept og studentvennlige priser.

Foto: Jonathan Holt Thorbjørnsen, Under DuskenGOURMET: Confiterte andelår serveres med ovnsbakte grønnsaker, pastinakkpuré, appelsinsaus og ovnsbakte mandelpoteter. Deres grunnstein har vært den voldsomt populære Lycheburgeren, mens de med sine rikere og mer alsidige middagsretter har bygd opp et respektabelt rennomé blant de mer kresne.

Eksklusive råvarer

Vi prøver alltid å gjøre ting litt annerledes. Å varme opp ferdigmat er ikke noe for oss, vi har engasjerte hobbykokker som ønsker å spre matglede. Vi vil servere retter som viser at vi brenner for mat og det vi driver med, og det føler jeg vi har klart, sier Riley.

Følgelig finner du pluma (iberisk svin) heller enn indrefilet, mens den typiske kyllingen har måttet vike for confitert and med pastinakkpuré og appelsinsaus. Alt lages fra bunnen av, fra suppekraft og pistou til focacciabrød og hjemmelagde lammepølser. Riley håper at Trondheims studenter nå skal få øynene opp for hele den mangfoldige menyen.

– Burgeren vår er veldig god, men vi er så mye mer enn en Lycheburger, sier han.

Foto: Jonathan Holt Thorbjørnsen, Under DuskenMER ENN BURGERE: Lycheburgeren er med god grunn en populær rett, men langt fra det eneste Lyche har å by på.

Powered by Labrador CMS