VIL SAMLES: Bedriftsportalens styre håper psykologistudentene kan komme sammen i en felles linjeforening. Fra venstre: Randi Vogt-Svendsen, Annicken Staib og Christian Moen Fjære.

Ønsker seg felles linjeforening

Psykologidagen forsøker å gi studentene et felles tak over hodet.

Publisert Sist oppdatert

Det var lederne for de forskjellige psykologiforeningene på Dragvoll for som tok initiativet til Psykologidagen, en dag tilegnet de rundt regnet 400 studentene ved psykologisk institutt. Temaer som sexologi og schizofreni og navn som Chris Frith og Esben Esther P. Benestad trakk mange til forelesningssalene. Men det faglige var ikke det viktigste med dagen.

Foto: Lars VingelsgÃ¥rd, Under DuskenVÆRSÅGOD: Det er mange fordeler med en linjeforening. Borgar Larsvold representerte Psykolosjen i gata på Dragvoll.– Dette er en dag hvor psykologistudenter kan møtes og mingle på tvers av studieretning, sier leder i Bedriftsportalen for Psykologi, Randi Vogt-Svendsen.

Tok saken i egne hender

Per i dag finnes ingen felles linjeforening for psykologistudentene.

— Det er mangel på tilhørighet og studieidentitet på Dragvoll, og når instituttet ikke gjør noe med det, måtte vi ta initiativ selv. Forhåpentligvis bidrar denne dagen til etableringen av en linjeforening for alle ved psykologisk institutt, sier Vogt-Svendsen.

Annicken Staib, økonomiansvarlig i Bedriftsportalen, håper på en utjevning mellom studieretningene.

— Slik det er nå er det et skille mellom master- og profesjonsstudiet. Instituttet bidrar til dette ved å prioritere profesjon, mens de burde jobbe for å inkludere alle. Vi håper å kunne fjerne dette skillet, og heller samle studentene i en felles enhet, sier Staib.

Vogt-Svendsen tror alle kan tjene på en slik løsning.

— Det finnes masser av tilbud til studentene, men uten en felles plattform når de ikke ut til alle. Forhåpentligvis vil en felles linjeforening sikre at mulighetene ikke flyr over hodet på studentene, sier hun.

Profesjon godt stilt

Kjersti Bergersen, Stian B. Gjermstad og Irmelin M. Bjørnland går andre året ved profesjonsstudiet. De var fornøyd med programmet for dagen.

— Det er noen store navn her, for eksempel Chris Frith, en av de største innen forskning på schizofreni. Da gjør man så mye som mulig ut av dagen, sier Stian B. Gjermstad.

Foto: Isak Bjørløw Ree, Under DuskenBRA INITIATIV: Profesjonsstudentene Kjersti Bergersen, Stian B. Gjermstad og Irmelin M. Bjørnland likte Psykologidagen, men opplever ikke selv behovet for en felles linjeforening.Det største trekkplasteret var Esben Esther Pirelli Benestad. Med sitt foredrag om kjønn og kjønnsroller gjorde hun det umulige - hun fylte en forelesningssal klokken åtte mandag morgen.

I spørsmålet om en felles linjeforening er de tre imidlertid ikke sikre på om det vil utgjøre den helt store forskjellen.

Foto: Lars VingelsgÃ¥rd, Under DuskenER DET DU FØLER DEG SOM: Esben Esther Pirelli Benestad frontet subjektiv kjønnsidentitet foran en full sal mandag morgen. — Profesjonsstudentene føler nok ikke det samme behovet for en linjeforening som de andre studentene. Vi har jo allerede Psykolosjen, sier Bjørnland.

— Det hadde vært fint med en fellesforening i tillegg. Psykolosjen fungerer iallefall veldig bra. På profesjon er det et nært miljø, og vi er godt knyttet til instituttet, legger Bergersen til.

Powered by Labrador CMS