Økende pågang ved psykososiale tilbud og helsetjenester

NTNU tilbyr mangfoldige helsetjenester for sine studenter. Hvor mange benytter seg av disse tilbudene?

Publisert Sist oppdatert

Studentlivsrådgiver og avdelingsleder ved Sit, Råd Marianne Karlsen, forteller at i tillegg til psykolog og terapi, tilbyr Sit samtaler til studenter gjennom studentlivsrådgivere.

– Hittil i år har 1200 studenter tatt kontakt med oss. I tillegg er det også en del som har oppfølgingssamtaler og får flere samtaler med studentlivsrådgiveren de har begynt å snakke med slik at vi har hatt nær 2000 samtaler med studenter, forteller hun.

Karlsen har merket større pågang i år enn i fjor. Studielivets mange sider gjenspeiler behovene til studentene.

– Vi samarbeider med psykisk helsetjeneste slik at studenter får det tilbudet som er mest egnet for den situasjonen de står i. Noen ganger ser vi at studenter trenger terapi. Da henviser vi dem til Sit Psykisk helsetjeneste, mens andre har behov for karriereveiledning og trenger å snakke med en studieveileder. Studentprester og Studenthumanister er også gode samtalepartnere.

Hun informerer også om at studenter som sliter med rus kan ta kontakt med mottakssentrene MO og Samur. De som har opplevd overgrep kan ta kontakt med Nok. Trondheim, som er et lavterskel hjelpetilbud.

LES OGSÅ: Studentenes alkoholbruk

– Vi er her for studentene

Karlsen utdyper at Sit tilbyr mestringsskurs, samt kurs for studentfrivilligheten.

– Isfit, ulike linjeforeninger og styret på Samfundet har benyttet seg av tilbudet vårt.

Studentlivsrådgivere samarbeider i tillegg med Studentprestene og Studenthumanistene, som også er et lavterskel tilbud.

– Vi er her for studentene. Vi ønsker å bidra til at studenter mestrer studiet og studentlivet. Mange studenter tenker at de er alene om å ha hjemlengsel, om å kjenne på kjærlighetssorg eller at de har mistet motivasjonen for studiet.

Hva vil du si til en student som har det tungt?

– Det hjelper å ha en samtale med en nøytral person som lytter, gir gode råd og tips. Ingen er alene om å kjenne på stress og ensomhet. Vi sitter med mye erfaring og kompetanse om det å være student som vi gjerne deler, og vi lytter på dere med empati og forståelse.

Hvis du vil vite mer om tilbudene som finnes, kan du trykke deg inn på lenkene under:

https://i.ntnu.no/helsetjenester

https://www.sit.no/helse/studentlivsr%C3%A5dgiver

LES OGSÅ: Arthur vil at studenter skal være mer spontane

Powered by Labrador CMS