Vintipsene til trøstematen din

Er du glad i vin, men ønsker ikke å bruke så mye penger på en god biff eller ferske skalldyr som passer til? Jeg har vært på polet og stilt spørsmålene du ikke tør å stille. Denne listen er for deg som er glad i vin, men minst like glad i potetgull og sjokolade.

Publisert Sist oppdatert

Frossenpizza

 Cline Nancy's Vines Pinot Noir. 

 Pris: 179,90 kroner. 

«Det finnes ingen rare spørsmål», svarte mannen i kassa da jeg spurte ham om jeg kunne stille et litt rart spørsmål. Dette er nok ikke første gang en kunde spør om vin til frossenpizza, for mannen i kassen nølte ikke før han tok meg med bort til denne vinen, som skal være perfekt til formålet.

Det er lett å ryke på gode tilbud og ende opp med alt for mange grandiser i fryseren, men fortvil ikke, her er en flott rødvin du kan pare frossenpizzaen med. Ikke bare er denne vinen et bra sted å starte dersom du ønsker å lære deg å like rødvin, den står også harmonisk til den litt fete frossenpizzaen som man av og til trenger etter en lang dag på universitetet. På grunn av sin letthet, men likevel sterke smak, går den godt til andre typer fet mat også – den hyggelige mannen på polet foreslår frityrstekte poteter eller osteburger.

 Cono Sur Bicicletta. 

 Pris: 109,90 kroner.

Sjokolade

Portvin finnes i de fleste prisklasser og står generelt godt til kakaoen og det søte i sjokoladen. Men dersom du trenger en ordentlig kosevin til en veldig hyggelig pris som passer fint til den kalde og triste vinteren, har jeg vinen for deg. Den har preg av saftige og modne bær og går som hånd i hanske til melkesjokoladeplaten som ligger ved siden av deg i sofaen. Unn deg selv en trøstevin til de lange novemberkveldene. Inviter noen venner eller sett på favorittfilmen din og nyt den alene. Det fortjener du.

 Chaminix Chardonnay. 

 Pris: 249,90.

Sourcream and onion

Til potetgull med smak av rømme og løk, er en såkalt ueiket vin, helst laget med chardonnaydruen, din beste venn. At vinen er ueiket betyr rett og slett bare at den ikke er lagret i eiketønner. Dette er en type vin som definitivt befinner seg på den dyrere enden av skalaen, men på polet finnes det en balansert og fyldig en til omtrent prisen av en konsertbillett til Storsalen. Og glem ikke at flasken blir mye billigere dersom man deler den med noen man er glad i. Så hva venter du på? Inviter vennene dine til en heidundrende kveld med potetgull og vinsmaking. Men pass på: Denne er ikke en del av basisutvalget, så den må bestilles inn på forhånd til ditt lokale pol.

 Banda Azul Brut. 

 Pris: 134,90.

Ostepopp

Når det kommer til å kombinere vin med ostepopp, er ekspertene i grunnen ganske samkjørte: Du trenger musserende vin, helst av typen sjampanje. Er du ekstra freidig, kan du bruke månedens studiestøtte på en flaske Don Perignon. Men fortvil ikke dersom du svidde av litt for mye penger under UKA – det finnes billigere alternativer. En god og livlig cava som finnes i basisutvalget til Vinmonopolet, er Frederico Paternia Banda Azul. Denne passer ypperlig til ostepop, men også til Superchips og taffelsticks. Her får du gode bobler for pengene.

 Porello Birbet. 

 Pris: 139,90.

Smash

Da jeg spurte mannen i kassen om hvilken vin han ville anbefale til Smash, måtte han klø seg litt i skjegget. Etter å ha gått runden i lokalet landet han på en søt, perlende rødvin. Søte ting trenger en søtere vin til, men denne vinen, i motsetning til andre dessertviner, oppleves ikke like søt på grunn av boblene. «Det blir som cola: Daff cola smaker søtere enn en som ikke er det.» Så dersom du ønsker å utfordre deg selv med en spennende vin til kompispris, er dette vinen for deg. Boltre deg fast i sofaen med Smash-posen i fanget og noe perlende i glasset. Dette vil du ikke angre på.

LES OGSÅ: Studentenes tips til deg med vinterdepresjon.

Powered by Labrador CMS