Pstereo: Torsdag

Et Bigbang som ikke ville av scenen og trønderne i danseform satt sitt preg på Pstereos første dag.

Publisert Sist oppdatert

Det er strålende vær i det Pstereofestivalen åpner inngangene torsdag formiddag. Selv om det er flere år siden værmeldingen har vært så god under festivalen, er det fremdeles ikke mange fremmøtte når Oslo-bandet Mall Girl åpner kalaset. Om ikke den mest revolusjonerende konserten i verden, så ble det i alle fall en konfortabel åpning, i følge vår anmelder.

Stand-Up er et nytt tilskudd til årets festivalprogram og det er Tusvik og Tønne som torsdag skal i aksjon. Frisk harselering av Trønder-kultur får de fleste til å trekke på smilebåndene og stand-up på festival fikk en foreløpig tommel opp fra vår utsendte journalist.

I lav ettermiddagssol inntar folkekjære Bigbang hovedscenen på Pstereo. Det blir en god stemning i publikum når kjente norske rockeslagere spilles, kanskje litt for god stemning når Øystein Greni og resten av gjengen går hele 15 minutter over.

"Hvor har du lært deg klokka Øystein!?" ropes det fra den mindre Kanonscenen i det Whitney endelig får spille i solskinnet på Marinen. Et litt oppgitt band og en litt treg start på konserten blir det, men indie-bandet fra Chicago klarer likevel å avslutte konserten på topp.

Det går mot kveld når skotske AMOR gir en litt merkelig konsert på den mindre Veitascenen, før Opplands store sønn OnklP gjør en helt middels opptreden i følge vår anmelder.

Kvelden avsluttes imidlertid med to briter i 60-årene som er hentet rett ut i fra 1990-tallets partyscene. Underworld lykkes godt i å få trøndere til å bevege på dansefoten og det er mange som tusler ut av festivalområdet med et smil om munnen etter deres 90-minutter lange konsert.

Som alltid er det ikke bare musikk å finne på Marinen. I tillegg til konserter og stand-up har våre journalister også fått smake på hva Pstereo i år kan tilby av både festivalmat og øl.

Powered by Labrador CMS