Plukk gourmetmat mellom forelesningene

Når du er lei av forelesninger og lesesaler kan du fylle fryseren med kantareller og blåbær. Du finner dem i Dragvolls «bakgård».

Publisert Sist oppdatert

Klokka nærmer seg fire, og dagens forelesninger er over. I strømmen av slitne dragvollstudenter på vei til bussen er det en gjeng som ikke har tenkt seg hjem helt ennå. De fortsetter forbi bussholdeplassen, over veien, forbi idrettsbygget og inn mellom trærne i Estenstadmarka.

— Vi fant ut at vi hadde vært veldig mye ute på byen i det siste, og vi følte for å komme oss ut og få litt frisk luft, sier samfunnsøkonomistudent Ida Bakken.

Foto: Simen Sundsbø— Men ideen var i utgangspunktet bare fylleprat under tirsdagspilsen, sier Nora Vaag Karlsson.

Forberedelsene har vært minimale, en tur på biblioteket for å skrive ut kart over området er alt. Det går heller ikke lang tid før studentene ikke aner hvor de er. Med kartutskriften og litt hjelp fra andre turgåere finner de frem til Estenstadhytta, og snart går de av stien for å finne skogens gull. Men kantarellen er ikke å se, i stedet begynner de å plukke blåbær og diskutere hva de skal gjøre med soppen, om de noen gang finner den.

Omtrent i det gruppen er klar til å gi opp kommer første ivrige rop et sted inne i skogen. Noen har funnet sopp. Først finnet de noen få, så noen til. Snart har de fire poser med sopp, hver med nok til middag for to.

Foto: Simen SundsbøKantarell er en eksklusiv sopp med kilopris på opptil flere hundre kroner. Derfor serveres den gjerne sammen med annen eksklusiv mat som viltsteik eller indrefilet, men på studentbudsjett er det andre ingredienser som skal i gryta.

— Det blir fiskeboller med hvit saus, kantarell og baconbiter, sier Karlsson.

Foto: Simen SundsbøLUKSUS: Kantarellen er verdt sin vekt i gull, eller ytrefilet om du vil.Hun og de andre studentene er enige om at turen ble en suksess, og at de snart skal ut i skogen igjen.

Powered by Labrador CMS