INGEN NYTTÅRSFORSETTER: Morten synes nyttårsforsetter er noe forbanna tull.
INGEN NYTTÅRSFORSETTER: Morten synes nyttårsforsetter er noe forbanna tull.

Studentenes forventninger til 2023

Med et nytt år sies det at det følger nye muligheter. Under Dusken har samlet et knippe studenter for å høre hvordan de opplevde fjoråret – og hvilke forventninger de har til 2023.

Publisert Sist oppdatert

Celine Hamborg - Bachelorstudent i sosialt arbeid

Hvordan var 2022 for deg?

KOLLEKTIVHUND: Tir fikk bo sammen med Celine og kollektivet i flere måneder.
KOLLEKTIVHUND: Tir fikk bo sammen med Celine og kollektivet i flere måneder.

– 2022 har vært et skikkelig innholdsrikt år for meg. Da restriksjonene endelig ble fjernet for siste gang, fikk jeg tatt igjen mye av det tapte under pandemien. Blant annet har jeg vært på ferier med både venner og familie, festivaler og ikke minst mange ball. Våren var mitt siste semester med verv i linjeforeningen, og ettersom tredjeårsstudenter på bachelor i sosialt arbeid har hele femte semesteret sitt i praksis, gikk jeg blindt i møte en ny hverdag etter sommeren. Heldigvis elsket jeg praksisplassen og var i tillegg så heldig å få én av hundene derfra med hjem i flere måneder! Å ha en kollektivhund er definitivt ett av høydepunktene fra året som jeg vil mimre tilbake til i lang tid fremover.

Har du noen nyttårsforsetter?

– For å være ærlig så synes jeg at nyttårsforsetter er litt ubrukelige, fordi jeg som regel glemmer hva målene mine var halvveis inn i januar. Så i år skal jeg egentlig bare fortsette som før og prøve mitt beste på å gi god energi til dem rundt meg!

Hva ser du mest fram til i 2023?

– Hvordan skal jeg velge? I år skal jeg endelig reise til Åre, som jeg har gledet meg til siden jeg flyttet til Trondheim i 2020! Etter at bacheloren er levert, skal jeg også på interrail med mine beste venninner fra studiet, som jeg gleder meg masse til. Etter sommeren starter et nytt kapittel, da jeg mest sannsynlig skal flytte til Bergen for å ta master. Der bor også mange av vennene mine hjemmefra, så selv om det blir trist å forlate Trondheim, gleder jeg meg skikkelig til å få dem tilbake i hverdagen. Samtidig er jeg ikke hundre prosent sikker på denne planen enda, så jeg er veldig spent på hva året vil bringe.

Morten Eidsvaag Althe - Leder av Studenttinget

Hvordan var 2022 for deg?

– 2022 har vært et utrolig lærerikt år med innlevering av bachelor, fartstid i studentdemokratiet som fakultetstillitsvalgt og en helt vanvittig, unik mulighet til å gå inn i det nye året som leder av Studenttinget ved NTNU. Året som har gått, har vært preget av både oppturer og nedturer, men mitt beste minne fra 2022 er oppstartsseminaret med studentrådene HF og SU på Oppdal den samme helgen som Norge gjenåpnet. Meteren ble opphevet og vi kunne endelig oppsøke millimeteren og de gode opplevelsene!

Har du noen nyttårsforsetter?

– Nyttårsforsetter? Absolutt! Kaste mer, drikke mer, bruke mer penger, ringe mindre hjem, flere turer på Bar circus, betale mer leie, bruke mer tid på sosiale medier, bruke penger på Tinder, ta mer taxi, anlegge hockeysveis, røyke mer sigaretter, snuse mer, spise mer usunt, bli stamkunde hos Vertshuset Gamle Møllenberg, se gullrekken hver fredag, høre mer på Postblueskollektivet, få egen spalte i Spitposten, fortsette å drite i kjærestegarantien, bestille mer Foodora når det regner, bli flinkere på hersketeknikker, mer vulgær, mer usaklig, mer polariserende – eller kanskje overbevise alle andre om at nyttårsforsetter er noe forbanna tull.

Hva ser du mest frem til i 2023?

– Det er to ting jeg virkelig ser frem til i 2023. Det første er å ta fatt på heltidsvervet som leder av Studenttinget. Sammen med Studenttinget, mine nye flotte arbeidskollegaer og resten av studentdemokratiet skal vi sørge for at studentenes perspektiv, meninger og røster skal runge ut i alle korridorer og kontorer ved vårt flotte universitet. Dessverre kan det oppstå situasjoner hvor vi må minne de ansatte på at kuen en gang har vært kalv, men da skal vi fortelle dem hvordan det faktisk er å være student nå – det er tross alt kun vi studenter som vet hvordan det er å være student i 2023. Det andre jeg ser frem til, er lange kvelder på Studentersamfundet, litt for mange diskusjoner med noe godt i glasset og ikke minst UKA 2023. Vi snakkes på Lyche!

LES OGSÅ: Sprinkelseng og babymat på Lyche

Mats Johansen - Bachelorstudent i bevegelsesvitenskap

VAR SOPP: For Mats var fjorårets høydepunkt å være med Ka2 på scenen.
VAR SOPP: For Mats var fjorårets høydepunkt å være med Ka2 på scenen.

Hvordan var 2022 for deg?

– Generelt var året veldig variert, egentlig. Periodevis var det veldig morsomt og periodevis mindre gøy. Det bestod av masse deiting, for det meste Tinder. Det var også mye festing og så ALT for mange dager med fylleangst. Mitt beste minne var å være sopp for Ka2 under Neon-festivalen. Da får man være på scenen og se publikum som man egentlig pleier å være en del av. En utfordring dette året var at all deitingen førte til en del overtenking. Karantene i starten av året var også ganske utfordrende. Jeg mistet hodet litt der, gitt.

Har du noen nyttårsforsetter?

– Å være flinkere med tid og å komme tidsnok til ting. Og ha litt mer oversikt over arrangementer og avtaler jeg lager. Jeg kommer altfor ofte altfor sent til ting. Jeg kommer for sent enten på grunn av at jeg tenker at jeg har mye bedre tid enn jeg har, eller så sier jeg ja til å bli med på ting når jeg egentlig har andre planer, men som jeg har glemt. Jeg må finne en måte å skaffe meg en oversikt på, eventuelt gjennom en timeplan eller noe. Og så må jeg jo faktisk bruke den, da. Det er nesten det som er verst. Kjenner jeg meg selv rett, så vil jeg nok ikke komme i mål med dette. Jeg hadde dette nyttårsforsettet i fjor også. Og i året før der. Men i år så skjer det!

Hva ser du mest frem til i 2023?

– Generelt ser jeg frem til mange turer til Vassfjellet og forhåpentligvis en bra og innholdsrik sommerferie med mange turer. Jeg ser også frem til å bli ferdig med første bachelor. Så er jeg veldig spent på hva jeg bestemmer meg for å gjøre neste skoleår, for da har jeg egentlig ikke helt peiling på hva jeg skal gjøre. Jeg har en plan om å besøke en fra Chile som bodde i kollektivet vårt for et halvt år siden. Men dette semesteret skal jeg fortsette å studere bevegelsesvitenskap og jobbe i hjemmetjenesten.

Hilda Emilie Lyngås - Leder av linjeforeningen Oda

Hvordan var 2022 for deg?

C’EST LA VIE: Hilda lar livet ta henne i den retningen som forekommer.
C’EST LA VIE: Hilda lar livet ta henne i den retningen som forekommer.

– 2022 for meg var på mange måter et fantastisk år. Jeg fikk virkelig oppleve hvor heldig jeg er med det nettverket jeg har etablert i Trondheim, og at det er venner som virkelig er der når det trengs. Mitt beste minne fra 2022 tror jeg må være fra mai-juni-perioden. Vi feiret hele sommeren med fester, festivaler og bare moro! Derfor ble det litt tøft å komme tilbake for høstsemesteret, da sommeren hadde vært så fin og mange av vennene ikke lenger var i samme by. Likevel er det viktig å se det en har, og jeg er veldig heldige som fremdeles har mange fine folk i Trondheim og to verv å styre med. Og så avsluttet jeg året på den beste måten, vil jeg si, nemlig med en skikkelig bra juleferie i USA sammen med familien.

Har du noen nyttårsforsetter?

– Jeg har ikke direkte noen nyttårsforsetter. Det handlet litt om at for meg kan man starte på nytt når man vil hvis man ønsker endring. Jeg pleier å skrive ned litt ønsker jeg har for det kommende året, som det alltid er veldig gøy å se på når året er over. Min erfaring er derfor at ting jeg ønsket for året i januar 2022, var uaktuelle i desember 2022 og heller en lettelse at ikke skjedde. Det er jeg så glad for, siden det gjør det så mye mer gøy når man ikke helt vet hva som vil skje, hvem man møter og hva man opplever. Derfor har jeg gått over til en mer c’est la vie-holding, og lar bare livet ta meg litt i den retningen som forekommer. Uansett hva som skjer i 2023, så jeg håper jeg det skjer mest positive hendelser samt at det blir et år jeg kan se tilbake på som et godt ett.

Hva ser du mest frem til i 2023?

– Jeg grugleder meg over 2023, siden dette er det siste året mitt som student. Noe jeg kjenner jeg er skikkelig klar for, men også veldig lei meg over. Det aller først jeg gleder meg til i 2023, er å være med på å arrangere ISFiT 2023, som kommer til å bli så bra. Jeg ønsker også at linjeforeningen Oda, som jeg startet opp høsten 2022, får en ny leder som løfter den til nye høyder, og at den lever videre etter vår tid som studenter. Mitt mål for 2023 er at det skal bli et nok et fantastisk år, og at alle jeg kjenner og er glad i, også får en fint år – der er jeg veldig klisjé. Kanskje det viktigste er at jeg håper alle på studiet mitt får seg jobb, fordi vi er en helt rå gjeng. Utenom det skal jeg nyte mitt siste år som student og ta innover meg alt som skjer av opplevelser i verdens beste studentby, Trondheim.

LES OGSÅ: Trondheim har noe å tilby for enhver

Ida Vesteng Mathisen - Leder av Primetime linjeforening

Hvordan var 2022 for deg?

HALVANNET ÅR IGJEN: Ida skal nyte den siste tiden på studiet så mye som mulig.
HALVANNET ÅR IGJEN: Ida skal nyte den siste tiden på studiet så mye som mulig.

– 2022 var et veldig bra år! Jeg leverte bacheloroppgave i Medievitenskap og jeg begynte på master i medier, kommunikasjon og IT. Jeg gikk inn i mitt andre år som leder av linjeforeningen og har hatt det så gøy! Korona ødela for linjeforeningens Åre-tur i begynnelsen av året og vi fikk generelt en litt trøblete start på 2022. Etter gjenåpningen har vi til gjengjeld fått arrangert masse gøy i linjeforeningen og, hatt en bra fadderuke, og jeg føler at vi har mer engasjement enn noen gang. Det er vanskelig å plukke ut det beste minnet fra 2022, men jentetur til Riga, levering og feiring av bachelorgrad og en bra sommerferie i Nord-Norge er definitivt det jeg vil huske best fra året.

Har du noen nyttårsforsetter?

– Jeg har ikke så mange nyttårsforsetter, men nå som jeg bare har halvannet år igjen av studentlivet, så er det absolutt et mål å nyte det så mye som mulig, sette pris på friheten og alt det sosiale og besøke steder i byen som jeg ennå ikke har besøkt. Jeg har også en liten tanke om å komme meg ut på noen deiter og tror absolutt at dette er nyttårsforsetter jeg skal klare gjennomføre.

Hva ser du mest frem til i 2023?

– I februar er jeg ferdig som leder i Primetime linjeforening, noe som blir både rart og trist siden det har vært det jeg har drevet med i to år. Men jeg har et nytt verv i Kommunikasjonsforeningen student i Trondheim og gleder meg så mye til å ta fatt på det og lære masse nytt. Ellers ser jeg frem til lysere tider med venner i parken og jeg håper vi får til en jentetur i år også. Jeg ser generelt bare frem til et nytt herlig studieår med masse moro.

LES OGSÅ: Nå øker bussprisene

Powered by Labrador CMS