ENGASJER DEG: Roar Høiby Brakstad oppfordrer alle til å melde kandidatur i studentvalget.
ENGASJER DEG: Roar Høiby Brakstad oppfordrer alle til å melde kandidatur i studentvalget.

Nå kan du melde kandidatur til studentvalget

Bli med og påvirk NTNU som representant i Studenttinget eller som tillitsvalgt ved fakultet eller institutt.

Publisert

Har du noen gang lurt på hvem som tar avgjørelser i saker som angår deg som student ved NTNU?

Studenttinget er det øverste studentorganet ved NTNU, og uttaler seg på vegne av alle NTNUs studenter. Tinget består av 25 representanter fra Trondheim, Ålesund og Gjøvik, og møtes omtrent hver tredje uke for å diskutere og vedta saker som handler om alt fra fordeling av alderspoeng til immatrikulering, kjernekraft, sensurfrister og opptaksprosesser.

Leder av valgstyret Roar Høiby Brakstad framhever hvor viktig det er at studenter ved NTNU engasjerer seg i saker som angår dem, blant annet ved å søke verv i Studenttinget.

LES OGSÅ: Slik merker studentene statsbudsjettet

– Det er viktig å engasjere seg, og veldig mange grunner til at man bør stille. Men den viktigste grunnen er nok at et verv i Studenttinget faktisk gir innflytelse på politikken som føres ved NTNU, og at de vedtakene som fattes på et studenttingsmøte er rådende for alle avgjørelser som tas på vegne av studenter ved NTNU.

Han legger til at Studenttinget er alle studentenes talerør, og et sosialt verv ved siden av det studentpolitiske.

– Et verv i Studenttinget er på ingen måte skummelt, og handler heller ikke bare om tung politikk. Vi diskuterer masse spennende saker, og finner på mye sosialt ved siden av å diskutere.

Du trenger bare engasjement

Brakstad tydeliggjør at studentpolitikk ikke har noe med partipolitikk å gjøre, og at det eneste som trengs for å stille til valg er et sterkt engasjement for studenttilværelsen ved NTNU.

– Vi trenger de som ønsker å si noe på vegne av alle studenter, og som vil gjøre NTNU bedre for alle. Da trenger vi studenter som går naturvitenskap, sivilingeniør, lærer, medisin, filosofi, historie, helsefag og alle andre fagretninger i de tre studiebyene.

Nominasjonsprosessen til Studenttinget åpnet 10. oktober, og varer fram til 21. oktober. Kandidatur til Studenttinget meldes inn på studentvalget.no, der du skriver litt om deg selv, hvilke saker vil du kjempe for, og hva du synes er viktig for en bedre studenthverdag.

LES OGSÅ: Skal asfaltere på NTNU

25 representanter sikrer studentenes stemme

Det skal velges 25 representanter fordelt på to fra Ålesund, to fra Gjøvik og 21 fra Trondheim. Stemmeportalen til Studenttinget åpner 24. oktober klokken 09.00, og valget varer fram til 27. oktober klokken 23:59.

Når valget åpner oppfordrer Brakstad alle studenter til å bruke stemmeretten.

– Om du ikke ønsker å stille selv, oppfordrer vi deg til å stemme på en kandidat du mener kunne gjort en god jobb. På den måten sikrer du studentenes stemme, og et velfungerende studentdemokrati.

Vi trenger også fakultets- og instituttillitsvalgte

I tillegg til Studenttingsvalg pågår det i samme periode også valg av fakultets- og instituttillitsvalgte. Dette er stillinger som handler om å ivareta studentenes trivsel på studiet, der man har tett kontakt med instituttet eller fakultetet, andre tillitsvalgte og medstudentene sine.

Mer informasjon om valg av fakultet- og instituttillitsvalgt får du fra ditt fakultet eller institutt, samt på studentrad.no.

Under Dusken opplyser om at Thomas Meinicke sitter i Studenttinget dette semesteret, samt at Roar Høiby Brakstad er tidligere sportsredaktør i Under Dusken.

LES OGSÅ: Studenter: mye klaging, lite handling

Powered by Labrador CMS