Matilde Brox Bordal og Anders Lie Hagen.
Matilde Brox Bordal og Anders Lie Hagen.

Dette er dine nye representanter i NTNU-styret

Studentenes to representanter til NTNU-styret er nå valgt: Matilde Brox Bordal som studerer Master i europastudier og Anders Lie Hagen som studerer lektor i samfunnsfag.

Publisert Sist oppdatert

Det var en liten nedgang i valgoppslutning fra fjoråret. 3314 studenter valgte å bruke stemmeretten sin ved årets valg. Forhenværende representant Roar Høiby Brakstad krediterte under resultatannonseringen dette til at det er færre studenter på campus nå uken før påske.

– Når det er sagt, så er dette god representasjon allikevel, og det er gode kandidater som er valgt inn, sier Brakstad.

En av representantene ble Anders Lie Hagen med 1146 vektede stemmer, og sin takketale var han takknemlig for tiltroen.

– Jeg er beæret over denne tilliten over å være studentenes neste representant, sier Hagen.

Den andre representanten ble Matilde Brox Bordal med 569 vektende stemmer. Hun satte også stor pris på studentenes tiltro.

– Det er utrolig overveldende, og jeg er så utrolig takknemlig for alle som har stemt på meg. Det har vært en utrolig tøff valgkamp, så det er godt å vite at man har studentenes tillit, sier hun i sin takketale.

LES MER OM VALGET: Dette er studentene som vil sitte i NTNU-styret

Samarbeid på tvers av studentdemokratiet

På spørsmål om hva de ser frem til ved inntredelsen av vervet, er de begge tydelige på at det er samarbeidet og det å være et ledd i demokratiet som betyr mest.

– Jeg tror det blir utrolig spennende og veldig lærerikt. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med hverandre, med NTNU-styret og med arbeidsutvalget, sier Bordal.

Hagen istemmer Bordals erklæring, men han avslører at det å få innsikt i universitets anliggende er noe han ser frem til.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med studentdemokratiet, og sammen fremme sakene som er riktig for studentene, til å lære mye og til å bli kjent med mange. Samt å få innsikt i spennende saker som angår universitetet, sier Hagen.

Læringsmiljø og campus sammenslåing viktigst

Som representanter for studentene skal de kjempe frem deres saker og sørge for at studentstemmen blir hørt. På spørsmålet om hvilke saker de gleder seg til å arbeide med, står campus i fokus for Hagen.

– Nå er jo premisset for campus lagt, men det er fortsatt viktig at vi er på ballen når det gjelder campus-utvikling. Det skal jo fremlegges en slags masterplan for styret etter hvert og der må vi være tydelige på hva studentene forventer, sier Hagen.

Bordal ser frem til å kunne hjelpe med å forbedre studentmiljøet, slik at når det engang blir en sammenslåing så skal alle kunne trives.

– Det blir også veldig viktig å fortsette arbeidet med å skape et godt læringsmiljø og at alle trives på campus, både faglig, frivillig og sosiale miljøer, sier Bordal.

Vararepresentantene ble Johan Grøgaard, master statsvitenskap og Gina Kristine Steen Aarheim, master entreprenørskap.

Roar Høiby Brakstad er tidligere medlem i Studentmediene.

LES OGSÅ: Dette er det nye Samfundetstyret

Powered by Labrador CMS