TÅKE: Fra Tyholttårnet kan man for det meste se utover Trondheim.

Topp fem utsiktspunkter i Trondheim

Har du fått tresmak i baken av for mange timer i auditoriet? Ta turen til ett av Trondheims fem beste utsiktspunkter, da, vel!

Publisert

Nå for tiden kan du bruke VR til å reise hvor som helst i verden mellom forelesningene, men hvorfor gjøre det, når du heller kan besøke vakre utsiktspunkter i nærmiljøet? For å hjelpe deg på veien har jeg valgt ut mine topp fem utsiktspunkter i Trondheim.

Burmaklippen 

TROLLTUNGETE: Er Burmaklippen Trondheims svar på Trolltunga?

Hvis du vil rusle deg en tur mellom forelesningene på Dragvoll, kan du ta turen til denne godt gjemte lille klippen i skogen omtrent en halvtime fra campus. Det er litt vanskelig å finne veien, men hvis du kommer deg til Bekken parkering og finner treskiltet der det står «Skogveien», så er du på rett vei. For denne turen er det anbefalt med terrengsko, og det er lurt å unngå den når det er vått eller snø i marka. Det er ikke like god utsikt her som på de andre stedene, men klippen er som en miniversjon av Trolltunga, og dukan derfor få tatt noen kule bilder til Instagramhistorien din likevel. Sett deg på en av benkene og ta deg en matbit i rolige omgivelser, og vent på at meldinger med spørsmål om hvor du er, begynner å tikke inn.

LES OGSÅ:  Nå blir det billigere øl på Samfundet.

Utsikten

Utsikten står absolutt til forventningene med tanke på navnet. Turen kan gjøres lett med busstur til Tvetestien, fulgt av en gåtur på rundt ti minutter. Er du rullestolbruker, kan du ta buss til Hammersborg, for da er det flatt bort til Utsikten. Ønsker du en lengre gåtur, kan du også gå fra sentrum på førti minutter. Drar du tidlig nok, kan du også få med deg soloppgangen sammen med morgenkaffen.

Tyholttårnet 

Dette er uten tvil den enkleste turen på lista; du tar bare heisen til toppen av tårnet. Her kan du få deg mat og drikke i restauranten og nyte utsikten mens et rullebånd tar deg med rundt tårnet så du får sett hele byen. Her er det altså 360 graders utsikt over hele Trondheim by, det er lite natur, men ellers en god atmosfære og mulig å se utsikten hele året. Tårnet er tilgjengelig for rullestolbrukere, og det finnes toaletter her. Dette er et fint sted å stoppe innom med en venn eller å ta med foreldrene, så de får sett hele Trondheim hvis de er på et kort besøk.

LES OGSÅ: Storsatsning på studentboliger i Trondheim: – Vi er skeptiske til kvaliteten.

Kuhaugen 

MØ: Få kuer å se på Kuhaugen.

Det viste seg å være skuffende få kuer, men ellers mye fint å se herfra. Hvis du er på utkikk etter en enkel tur, er det bare å ta bussen til Tyholt og gå direkte til Kuhaugen for en fantastisk panoramautsikt over Trondheim. Her kan du se alt fra Lade til Byåsen og forbi. Det er også veldig kjekt med asfalt helt ut til utsiktspunktet for rullestolbrukere. Denne kan tas som en kort tur fra Kristiansten festning eller som en rundtur dersom du tar den såkalte Forsvarsrunden på omtrent fem og en halv kilometer.

Våttakammen 

VAKRE OMGIVELSER: Turen til Våttakammen er lang, men omgivelsene på vei opp er fine og høstlige.

Før i tiden ble Våttakammen brukt for å varsle hele kysten om krig, men i dag er det en plass for roligere turer. Det tar omtrent én time fra bussholdeplassen på Schiøtz’ vei opp til toppen. Gå helst for terrengsko og vindtett jakke, ettersom det kan bli gjørmete og blåse en del på toppen. Ta turen nå, før vinteren kommer og dekker stien med snø. Fra toppen føles det virkelig verdt den bratte turen opp, for du føler deg på toppen av hele Trondheim. Jeg kan virkelig ikke anbefale noen av stedene varmere enn dette, for her snakker vi fantastisk utsikt.

Powered by Labrador CMS