Vegetarmekka

Vegetarmat er ikke lenger forbeholdt hippier. Dusken.no har sjekket ut noen av Trondheims mest varierte vegetarmenyer.

Publisert Sist oppdatert

Mat fra Hagen

På Hagen får man servert vegetarretter i et minimalistisk, rent og landlig miljø. I Thomas Angells gate har du innsyn til kjøkkenet, uten at dette virker forstyrrende. Over høyttalerne ble det spilt fransk popmusikk som satte en god, avslappet stemning i lokalene.

Vi testet burgeren «Meksi» på anbefaling av personalet, som serveres med pico de gallo, vegenaise (vegansk alternativ til majones) og salat. Prisen på 130 kroner dekker et stort måltid som er verdt pengene. Meksi er en svært god burger som byr på en ny smaksopplevelse. Den er ikke den typiske fete burgeren man er vant til. Brødet er grovt, selve burgeren er fast og sprø og salaten er basert på kål, som jeg mener er et mye friskere og sprøere alternativ enn isbergsalat. Som dressing får man en flytende, litt syrlig hummus.

Selv om retten kanskje ikke byr på det man umiddelbart forventer når man bestiller en burger, behøver man ikke være veldig eventyrlysten i matveien for å kunne spise den. Smakene er ikke sterke og overdrevne, men komplementerer hverandre og skaper et friskt, sunt og mettende helhetsinntrykk. Åpningstidene samt lokalene gjør at Hagen fungerer bedre som lunsjsted enn som kveldsrestaurant.

Persilleriet

Persilleriet ligger i Erling Skakkes gate. Lokalene er litt slitne og mørke, men gjør jobben for den som skal spise middag i farten. De tilbyr både dagens lunsj og middag, men signaturretten er Kubbe. Den kan man få i tre varianter, og til enhver tid kan man få én av dem til studentprisen 55 kroner.

Vi prøvde en Chipotlekubbe, som er en tortillalefse med rød hummus, salat, vinaigrette, salsa, chili og brun ris. Personalet nevnte at den kunne være litt sterkt krydret, men det merket vi ingenting til da vi spiste den. Helhetsinntrykket er dessverre nokså tamt, men fullt spiselig. Det savnes noe med litt spiss i, for dette smaker i stor grad som «tomatifisert» ris. Konsistensen er god og ikke for bløt, og tortillalefsen er merkbart stekt på takke. Lefsen er sprø, men ikke tørr, og det er nok den som gir best inntrykk. Jeg ville definitivt prøvd meg på Persilleriet igjen, men da med en annen kubbe og kanskje heller som takeaway.

Sot bar og burger

Sot bar og burger ligger på Solsiden i et rustikt og enkelt lokale. I overetasjen sitter du skjermet for støy fra kjøkken og inngangsdør, men dessverre ikke for altfor høy musikk, som gjorde det anstrengende å holde en samtale da vi besøkte dem. Sot bar og burger selger kun burgere, alle til en overkommelig hundrelapp. De fem variantene er alle å få i vegetarversjon, med burger basert på rødbeter.

«Vannvidd» serveres med paprikaketchup, salat og mangochutney. Beskrivelsen hinter om noe orientalsk og krydret, men helhetsinntrykket er dessverre ikke spesielt bra. Vi ble advart av personalet om at denne kunne være litt bløt, men rødbeteburgeren ble svært grøtete sammen med chutneyen. Kombinasjonen ble veldig søt, så burgeren manglet et salt element. Derfor hadde det nok fungert bedre med potetgull som tilbehør, heller enn coleslaw, som vi bestilte på anbefaling fra personalet.

Burgeren «Sot» er derimot mye bedre. Servert med salat, dressing, løk, bifftomat og engelsk cheddar klarer den å balansere det søte i rødbetene med en saltere dressing og ost. Burgeren står mer i stil til restaurantens øvrige rustikke image. Den er passe salt, mye fastere enn «Vannvidd» og man kjenner den litt brente smaken man skal få av en skikkelig, hjemmelaget burger.

Powered by Labrador CMS