Forsiktig, men selvsikkert

TRONDHEIM CALLING: Med fortid i Lumikide og Strange Hellos, var det duket for Trondheims-debut som soloartist for Birgitta Alida på Lokal Klubb.

Publisert Sist oppdatert

Musikkbransjen oppdager med jevne mellomrom suksessoppskrifter, og det er ikke til å komme unna at Birgitta Alida utgjør en del av den mest omfattende suksessformelen i norsk musikkindustri det siste tiåret: kvinnelig vokalist som heter navnet sitt, og har med seg et bunnsolid, smått anonymt band.

Og hvorfor endre en vinneroppskrift? I London holdes det Nordic Music Nights og lignende expoer skreddersydd for eksport av denne typen musikk, og Birgitta Alida har allerede vært en tur over dammen til annerledes-landet. Spørsmålet er om det litt mindre, norske markedet er mettet?

Birgitta Alida åpner kvelden med «Something Real», den første singelen hun slapp. Det er nokså stor variasjon i låtmaterialet hennes, og kontrasten er stor fra denne drømmende, melankolske åpningslåta til den Motown-inspirerte andre-låta «Closely».

Når Birgitta Alida kommer til låta «Glory», forsvinner dog Motown-nostalgien igjen. Med ett går tankene mer mot det Beatles drev med etter de begynte å eksperimentere i studio. Birgitta Alida gjør en utmerket jobb i disse litt mer hypnotiserende låtene, og det virker som om hun også er mer komfortabel når det svever litt mer.

Konserten avsluttes med «Past», singelen som hadde release samme dag. Igjen er det en av de mer flytende låtene, og den setter et fint punktum for en vel gjennomført Trondheims-debut.

Det er ingen enkel sak å gå solo etter å ha vært vant ved én for alle, alle for én. Man må i utgangspunktet bære hele merkevaren alene, og det virker som at Birgitta Alida lener seg litt mye på å ha et band i ryggen fortsatt, til tross for en relativt selvsikker scenepersonlighet.

Les også: Safario leverer et liveshow som er så overstimulerende at publikum ikke får tid til å summe seg mellom slagene.

Birgitta Alida synger bra, og sangene er gode nok til å kunne få mye radiotid. Live var det var likevel en litt forsiktig artist som sto for kveldens første konsert på Lokal Klubb. Om det er plass til Birgitta Alida i denne fortsatt svært konkurranseutsatte sjangeren gjenstår fortsatt å se.

Powered by Labrador CMS