STEMNINGSFULLT: Salen og scenen i Baccarat.

Åpning av UKAs nye arena Baccarat

Det store teltet i Elgeseter park byr på stemning fra de glade tjueårene og et vidt spenn av arrangementer for store og små hele oktober.

Publisert Sist oppdatert

Baccarat er en av tre arenaer under UKA, i tillegg til Dødens dal og Samfundet, og er en hyllest til den første UKErevyen med samme navn. Lokalet vil stå som vert for en rekke av de mer høytidelige og intime arrangementene under UKA. Sjef for Baccarat Mari Skauge Størksen forteller om den nye arenaen. 

– I teltet skal det bli sirkusstemning og velur, sier Størksen. 

Lokalets særegenhet og stil er det som hever Baccarat til store høyder. Teltet drar publikum tilbake til en svunnen tid som svært få kan si de husker, men hvor stemningen og utstrålingen er tidløs og lidenskapelig. 

– Vi har tatt inspirasjon fra det glade 20-tallet, både inni og utenpå. Inspirasjonen kommer fra vintage sirkus, den overdådige stilen som var på den tiden og den dype rødfargen som UKA er så kjent for, forteller Størksen.

LES OGSÅ: Endelig er festivalprogrammet til UKA klart

Baccarat inviterer til ærlige møter

Navnet Baccarat fortjener oppmerksomhet. I UKAs pressemelding nevnes det at den mulig etymologiske opprinnelsen er fra Bacchi-ara, eller Bacchus’ alter på norsk. Navnet insinuerer at teltet er et alter til den romerske guden for frihet, vin og ekstase. En arena der åpenhet og stor takhøyde oppmuntrer til gode diskusjoner og ærlige møter. Det lover godt for alle som har tenkt å ta turen.

VAKKERT PRYDET: Forsiden av teltet med maleri av Bacchus i sentrum.

– Vi tror vi har klart å skape en atmosfære som løfter opplevelsene av arrangementene. Målet har vært å gi gjestene en følelse av at de får en ekstra kul opplevelse ved at arrangementet holdes i Baccarat heller enn på Huset, sier Størksen.

Teltet er rigget opp ved den åpne, runde plassen midt i Elgeseter park og ligger knappe 150 meter sørøst for Studentersamfundet.

– Dagens åpning av Baccarat er en feiring av alt det harde arbeidet som er lagt ned for å gjøre klart teltet til UKA før det braker løs, sier Størksen.

Blant de kommende arrangementene ved Baccarat er noen av høydepunktene barneteateret, selskapsmiddager, akttegning, burlesque-bingo, debatt om polyamori og sykurs. Disse og mange flere kan du finne på nettsidene til UKA.

LES OGSÅ:  Bak kulissene på UKErevyen

Powered by Labrador CMS