TRENGER FORBEDRING: Både Høyre og Arbeiderpartiet er enig at det finnes forbedringspotensial i nattbusstilbudet.

Høyre ønsker billigere nattbusser

Høyre mener det ikke finnes penger til billigere periodebilletter. Partiet vil heller prioritere enkeltbilletter på nattbuss.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 23. august vil Høyre legge frem følgende spørsmål i fylkesutvalget: «Har fylkesdirektøren vurdert dagens prismodell på nattbuss? Hva blir den økonomiske konsekvensen av at studenter kan få en billettpris lik en ordinær enkeltbillett? Og i hvilke perioder er det ekstra nattbusstilbud, og er det vurdert en utvidelse av dette?»

ENKELTBILLETTER: Pål Sæther Eiden vil ha bedre tilbud på enkeltreiser.

– Å ta bussen skal ikke bare være å komme seg fra a til b, men også å komme seg hjem på en trygg og forsvarlig måte, forklarer fylkesordførerkandidat Pål Sæther Eiden for Høyre.

Han forteller videre at han lovte tiltak etter å ha blitt fortalt av studenter under immatrikuleringen at busstilbudet var for dårlig.

Burde koste det samme som ordinær buss

– Høyre er opptatt av forbedring for de korte reisene og vil prioritere at alle får et bedre tilbud, i stedet for kun de som benytter seg av månedskort. Vi ser at Ruter har satt ned prisen til nivået den er på ordinær buss, så spørsmålet er om vi klarer å få gjøre noe lignende, sier Eiden.

Dette er, som Arbeiderpartiets lovnad om halvert pris på bussbillett, noe som må finansieres, Eiden er sikker på at midlene finnes.

– Det er penger i miljøpakken, om man ønsker å bruke den, noe vi i Høyre mener ville vært fornuftig. Arbeiderpartiet har kommet med lovnaden om billigere periodebilletter, men problemet er at det ikke er penger til det. Vi er mer opptatt av å komme med forslag vi faktisk kan holde etter valget, sier han.

PERIODEBILLETTER: Per Olav Skurdal Hopsø vil ha billigere periodebilletter.

Reis ofte, spar penger

Per Olav Skurdal Hopsø er leder for hovedutvalget for næring i Trøndelag fylkeskommune og fylkesordførerkandidat for Arbeiderpartiet. Han er klar på at det skal lønne seg med periodebillett heller enn enkeltbilletter.

– Halvert pris på månedskort betyr 2700 kroner mer på konto årlig for studentene, dette vil inkludere både nattbuss og trikk, sier Hopsø.

Han forklarer videre hvorfor de per nå ikke velger å prioritere kostnaden på enkeltbilletter, verken ordinær eller nattbuss.

– Vi ønsker at flere skal reise ofte og endre reisevaner, da er periodekort viktig.

Under fadderuken har det blitt satt inn flere nattbusser: Dette er et tiltak Hopsø har god erfaring med fra tidligere, og er fornøyd med har blitt fortsatt.

– Vi er veldig glade for at ATB viderefører dette tilbudet også i år. Vi har ikke sett på utvidelser i andre perioder, men det tar vi gjerne en dialog med studentene på, sier Hopsø.

LES OGSÅ: En guide til Trondheims boplasser

Powered by Labrador CMS