KVELDENS SEIERHERRER: Omegas «Kattepsykologen» gikk hjem med to seiere.

Revysesongens siste hurra

15 revyer konkurrerte mot seier i Studentkavalkaden 2024.

Publisert

Da var den omsider kommet: Semesterets siste tur innom Byscenen i revysammenheng.

På torsdag kveld fylte en revyglad gjeng stolene i salen. Oppstilte instrumenter og tomme bandstoler lyste mot dem. Det var tid for årets Studentkavalkade.

15 revyer stilte med hvert sitt nummer. Ut fra disse delte en jury ut fem priser. I tillegg var det en publikumspris. Programmet for kvelden ble ledet av talentfulle konferansierer.

Stemningen i publikum var på topp fra første stund. Om det var alkohol eller ren revyrus er vanskelig å si.

FOXTROT I SKOGEN: Hakkebakkeskogen inntas av en narkoman rev.

Vi fikk oppleve humor som bunnet i dialekter, kroppsspråk, tilfeldigheter og politikk. Vi fikk høre spøker, både på egen, men også på andres bekostning. 

Emil- og smørekopprevyen stilte med Ole Brum i strikket balaklava, og Dragvollrevyen med en låt om suppe. Selv tok jeg imot et slengkyss under Kristensrevyens «Unnskyld Under Dusken».

Med et sterkt band i ryggen viste hver revy seg fram. Årets jury bestod av revyerfarne Ingunn Granli, Dagrun Gunnarson, Bendik Johansen, Ingebrigt Sæther og Jenny Andersen.

Prisen «Årets sketsj» gikk til Indøkrevyen med «Reven i Hakkebakkeskogen» hvor det svenske rovdyret prøvde å få harepus inn i dopmiljøet i Sverige. Parallellen mellom dop og pepper samt leken med den kurdiske reven i «Foxtrot-miljøet» slo godt an.

Videre fikk Saltrevyen tildelt prisen for årets musikalske nummer. Duetten gikk ut på at to nordlendinger febrilsk prøvde å overbevise publikum om at Nord-Norge var best, men som til slutt måtte gi etter for den forføreriske hovedstaden. 

NORDENS TAP: Nordlendingene innrømmet at de ikke kan konkurrere med Oslo.

Juryens talentpris ble gitt til Realfagsrevyen med «Feilsending og Kundebehandling», en sketsj så absurd at den kan oppsummeres ved hjelp av allitterasjon: Struts, spade og Stordalen. 

Juryen ga sin fripris til Omegarevyens «Kattepsykologen», en sketsj med raske replikker og morsomt kroppsspråk. Her fikk skuespillernes talent virkelig skinne.

SKRULLETE SKETSJ: Realfagsrevyen slo til med absurd humor.

Prisen «Årets ildsjel» gikk til Andreas Skagen, en mann som har holdt mye på i den musikalske delen av Abakusrevyen.

Selv lurte jeg veldig på hvilken av disse prisene som krevde mest diskusjon bak scenen. Jeg fikk nemlig mye tid til å undre meg ettersom pausen mellom det siste nummeret og dommernes avgjørelse var en halv time lang. 

Til slutt kom vi til publikumsprisen, stemt fram av de som satt i salen. Resten av det greske alfabetet var i sorg ettersom Omegarevyen her igjen gikk av med seieren. Med store smil tok de imot sin andre pris.

Det var en kveld med mye revy å sette tennene i, og en fullverdig avslutning på revysesongens hardkjør.

LES OGSÅ:  Sjangerbonanza på Pstereo 

Powered by Labrador CMS