Derfor er det lite plastsøppel på campus

Kasting av uren plast i plastsøpla, har ført til at NTNU har kvittet seg med flere plastsøppelkasser. Hvor skal man kaste plast nå?

Publisert Sist oppdatert

Trondheim kommune har som mål å bli et mer sirkulært samfunn, altså et samfunn hvor produkter og materialer gjenvinnes og slik kan brukes lengst mulig. Selv om resirkulering er en viktig del av et sirkulært samfunn, finnes det få søppelkasser for plastavfall på campus. 

RENGJØR PLASTEN: Sætervold oppfordrer til å rengjøre plasten før den kastes.

Mette Sætervold er områdeleder i Driftområde Øst hos NTNU. Hun forklarer de manglende plastsøppelkassene med at det tidligere ble kastet mye skitten plast. 

–Vi hadde plastsortering før, men problemet var at det ikke bare ble kastet ren plast der. Noen kasta også skitne yoghurtbeger og annen plast som ikke var rengjort; Da må vi uansett kaste det i restavfall.

 LES OGSÅ: Én av tre studenter kan ha psykiske lidelser: -En illevarslende trend.

Vesentlig å rengjøre plasten

Sætervold påpeker at man har det samme ansvaret for å rengjøre plasten man skal kaste på jobb og på studiested, som det en har i hjemmet. 

– Å rengjøre plasten før den kastes, er en vesentlig forutsetning for å kaste det i plastsøppelet, forklarer Sætervold. 

Selv om tidligere dårlig sortering har ført til at det finnes få plastdunker på campusene, finnes det muligheter til å få de tilbake.

– Har man behov for en egen fraksjon til sortering av plast, kan det meldes inn via e-vaktmester. Da tar vi en vurdering rundt hvor vi kan sette opp stativ med plastsekker til sortering av plast.

Sætervold avslutter med å oppfordre til å være nøye på hva som kastes i dunkene.

– Setter vi opp nye dunker må det altså kastes ren plast og det skal ikke blandes med annen skitten plast som man ikke tar seg tid til å rengjøre, sier Sætervold.

 LES OGSÅ:  Et fellesskap bygges i Elgeseter park.

Powered by Labrador CMS