Høyskoleparken - park eller bygg? Du bestemmer!

Publisert

Du har sikkert fått med deg at NTNU skal samle campus på og rundt Gløshaugen. Og kanskje har du også hørt om Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken? Om ikke får du kortversjonen her. Folkeaksjonen oppstod i 2017 fordi NTNU foreslo å bygge nytt universitet inne i Høy- skoleparken og i Vestskråningen ved Hesthagen, etter en stor inter- nasjonal arkitektkonkurranse. Ganske raskt hadde Folkeaksjonen flere tusen følgere på Facebook, som alle mente at å bygge i parken var en skikkelig dårlig idé!

Om du ikke har vært i parken og trenger en pause fra studier eller karantene, ta deg en tur på stien i Vestskråningen. Der kan du få et nydelig stykke bynaturopplevelse, som kanskje gir deg ny gnist og lærelyst.

NTNU og campusprosjektet har satt seg store mål, men hva betyr de egentlig? «De vil være fremtidsretta», «inviterende mot omgivelsene» og «et bærekraftig campus». Folkeaksjonen har vist bilder, skrevet og fortalt om hvor stor betydning parken har for byen og studentene, og at parken skaper forbindelser, faglig, fysisk og mentalt. Parken er her og kan brukes helt konkret for å nå de mer diffuse målene.

Politikerne i Trondheim engasjerte seg i campusprosjektet, og i 11 av 12 behandlinger siden 2016 har de uttalt at Høyskoleparken med Vestskråningen har stor verdi og må «ivaretas» – politikerspråk som kanskje egentlig betyr «ikke bygg campus i parken, den er verdifull og må bevares for studentene og byen, for å gjøre Trondheim til en enda mer attraktiv studentby».

Nå er det Statsbygg som styrer konkrete planer for nye bygg, og 1. februar kom nye tegninger av flere alternativ for plassering av campusbygg. Politikerne har vedtatt at vi skal få medvirke og si vår mening om forslagene. Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken følger spent med, og håper du gjør det samme.

Om du bryr deg om uformelle møteplasser uten plikter og krav, uteliv med hengekøye, slakkline, akebrett og grilling – om du bryr deg om mennesker og natur, bærekraft og livskvalitet, da kan du framsnakke Høyskoleparken alt du orker! Du kan bidra til at den består som park.

Bevar Vestskråningen i Høyskoleparken!

Powered by Labrador CMS