SKUFFELSE: – Det er et skår i gleden at det ikke er avsatt tilstrekkelige midler til forprosjektet, mener Rektor Anne Borg.

NTNU fikk 120 færre milloner enn hva de hva de ba om til campusprosjektet

– Vi har ikke en en klar plan B, forteller Prosjektdirektør Merete Kvidal .

Publisert Sist oppdatert

I 2018 besluttet regjeringen konseptet for samlet campus i Trondheim. Målet er å flytte fagmiljøene på Dragvoll og i Midtbyen til Gløshaugen, Øya og Kalvskinnet. Motivasjonen ligger i at framtidens utfordringer ikke kan løses innenfor de tradisjonelle fagdisiplinene alene, og at det er et behov for et mer sammenvevd fagmiljø, skriver Statsbygg om prosjektet på sine nettsider.

Dette er et prosjekt som krever en enorm mengde midler, og NTNU er ikke fornøyd med bevilgningen i årets statsbudsjett.

NTNU fikk tildelt 157,9 mill til forprosjektering av campussamling i statsbudsjettet 2021, i tillegg til 10 millioner av Kunnskapsdepartementet. Til sammen er dette circka 117 millioner mindre enn de ønsket.

– Selv om den gledelige overraskelsen for oss ble avslørt allerede i september, er det et skår i gleden at det ikke er avsatt tilstrekkelige midler til forprosjektet, skriver rektor Anne Borg i en pressemelding til Under Dusken.

LES OGSÅ: Det blir festival! Nå er det bare ett år til UKA-21

ETT CAMPUS: Selv om det ikke ble like mange millioner som håpet, forteller Merete Kvidal at NTNU er fornøyd med at regjeringen ser nytten av å samle campus.

Prosjektdirektør Merete Kvidal for NTNUs campusutvikling i Trondheim forteller at det vil bli utfordrende å gjennomføre forprosjektet som tenkt når de ikke har fått alle midlene de har bedt om. De er usikker på framgangsmåten, og det er enda uklart hvilke konsekvenser dette vil ha for forprosjektet.

– Vi har ikke en en klar plan B, forteller Kvidal.

Til tross for campusprosjektet ikke fikk like mye midler som ønsket, forteller Kvidal at de er fornøyde med at prosjektet er i gang.

– Vi er glade for at campusprosjektet ruller og går. Og vi er veldig fornøyd med at regjeringen ser på Trondheim og ser nytten av å samle campus og gjøre studiene enda bedre.

I tillegg til campussamling planlegger NTNU og SINTEF utbyggingen Ocean Space Center, et marinteknisk kunnskapssenter som skal bygges i Trondheim på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Regjeringen har bevilget 40 mill til forprosjektering av Ocean Space Center over statsbudsjettet. Kvidal forteller at NTNU er fornøyd med midlene de har fått for forprosjektering av Ocean Space Center.

Powered by Labrador CMS