Tradisjoner på godt og vondt

Vi tar tempen på hva de interne på Samfundet mener er 1. de beste og 2. verste tradisjonene på Huset.

Publisert Sist oppdatert

Markedsføringsgjengen

Odin Østvedt

1. Åpen talerstol under samfundsmøter. Med alle sosiale medier som gir deg ditt personlige ekkokammer er det bra å ha et sted der ingen kan filtrere det som blir sagt. I tillegg er de felles interne arrangementene en god mulighet til å møte nye folk.

2. Veldig mye av Samfundets verden skjer på Samfundet. Det gir mennesker et sted å høre til, samtidig som man kan bli veldig innelukket på samme fysiske område. Som en turglad person ville jeg sett mer sosialt utenfor Huset og i andre settinger enn med en pils i hånden.

Kulturutvalget

Ingvild Hagerup

1. Den årlige oppsetningen av The Rocky Horror Picture Show!

2. Den verste er når huset må stenge mot slutten av hvert semester på grunn av korona, dersom denne trenden fortsetter å gjenta seg. Eventuelt absint.

Les også: Studenttradisjoner i nedstengingens tid

Candiss

Mathilde Marselie Sjøhelle Eikesund

1. Jeg er stor tilhenger av bergekulturen på Samfundet. Tradisjonen går ut på at du kan stjele noe som tilhører en annen gjeng, hvis ingen ser deg gjøre det og du leverer eiendelen tilbake med en forbedring. Samfundets Interne Teater (SIT) klarer å gjøre om enhver sliten barkrakk til et lite kunstverk.

2. Det var tradisjon at forsangeren på «Nu klinger» under UKAs festmøter var en mann. Samfundetstyret brøt denne tradisjonen i 2019 og inviterte Candiss til å stille med forsanger. Det var stas for oss. Kvinnekorene på huset øver like mye på «Nu klinger» og kan den sangen baklengs. Jeg håper det neste styret gjør det samme!

Sikringskomiteen

Kristaver Birkeland Johansen

1. Festmøte på 17. mai! Det er den datoen man både tropper av og på som styremedlem og man får virkelig oppleve alle tenkelige følelser. Det er lite som er så godt som å feire et helt års hardt arbeid og samtidig vite at de som kommer etterpå vil gjøre en fantastisk jobb.

2. Midtukefylla. Det er ikke en etablert tradisjon blant alle, men vinonsdag gjør at det plutselig skjer. En spontan feiring av livets små gleder som ofte gjør forelesning påfølgende dag noe mer utfordrende.

Les også: Kunst på studentbudsjett

Kafé- og Serveringsgjengen

Frøydis Elise Helgheim Grung

1. En av de beste tradisjonene er at vi hvert semester tar opp nye studenter! Dette fører til at vi hele tiden får nye ideer og nye venner. Jeg er også utrolig glad i alle interne arrangementene som skjer sammen med de andre gjengene.

2. Jeg kommer ikke på noen dårlige tradisjoner. De fleste av tradisjonene som ikke er innafor pleier å forsvinne med tiden.

Powered by Labrador CMS