– Mange i Studenttinget trives

DEBATT: Dusken.no har dekket saken om Mats Andreassens avgang fra vervet sitt i Studenttinget på en kritikkverdig måte, mener Maria Honerød.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg vil bare si at jeg liker meg skikkelig godt her» sa et av STi-medlemmene da han kom inn på kontoret tirsdag ettermiddag, alt ble sagt superraskt og på innpust. Han var ikke det første, og heller ikke det siste STi-medlemmet som kom innom den dagen for å sjekke hvordan folk hadde det. Medlemmer som slang seg ned på sofaen, tok en kopp kaffe og stjal noen sjokoladebiter som egentlig skulle gå til valget neste uke. Medlemmer som klemte Elena, spurte hvordan hun hadde det og fortalte at de trivdes i Studenttinget. Medlemmer som bare ville sitte litt på kontoret og passe på at de andre hadde det bra.

Sakene på Under Dusken tirsdag 28. oktober var ekstremt harde å takle for oss som er aktive i STi. Ikke fordi det ikke var OK at den ble dekket. Når en avis som Under Dusken kommer over en sak som denne, forstår vi hvorfor de vil dekke den. Men hvordan den ble dekket var for flere av oss ganske uforståelig.

Jeg vil stille meg kritisk til hvordan UD dekket denne saken. Når man ikke kan få fakta av en av partene, skulle jeg ønske at journalistene hadde stilt seg flere kritiske spørsmål. Slik det ble dekket føltes det for meg som om Elena og resten av AU ble fremstilt som den store stygge ulven. Arbeidsutvalget med Elena i spissen kan ikke og skal ikke uttalte seg om personalsaker til media. Når de ble ansatt måtte de signere en taushetsplikt, noe som de må respektere, ellers kan de strafferettslig etterfølges. Når man leste Under Dusken fikk man inntrykk av at Elena ikke ville uttale seg. Fakta er at hun ikke kunne.

I tillegg stiller jeg meg spørsmål ved saken om to av STi-medlemmene som uttalte seg om miljøet i Studenttinget. At noen av medlemmene føler at miljøet i Sti er dårlig er selvfølgelig ekstremt problematisk, og noe som skal og kommer til å bli tatt på alvor. Men hvorfor ble ikke flere av dagens Sti-medlemmer spurt om hvordan de føler ting er i Studenttinget? Hvorfor var ikke Under Dusken mer opptatt av å flere perspektiver på situasjonen?

Hvordan Dusken dekket saken på Studenttingsmøtet 30. oktober var også helt absurd. Det var en hær av journalister som plutselig dukket opp på møtet. Journalister jeg aldri har sett på et STi-møte og som jeg nok aldri kommer til å se igjen. De dreit i saker som forskningspolitisk plattform og Nordens beste studieby, fordi det eneste de brydde seg om var sensasjonsnytt. Jeg har ikke fakta på hvor mange Sti-møter Dusken har filmet, men jeg tviler sterkt på at det er mange. Som aktivt medlem i Sti og landsstyrerepresentant i NSO synes jeg det er urettferdig at Under Dusken ikke er opptatt av alt det gode og viktige arbeidet vi gjør, men når det oppstår en konflikt, blåses saker opp til uante proporsjoner.

Jeg skulle aldri bli en del av Studenttinget. Når jeg ble spurt om jeg ville stille i fjor høst ville jeg svare nei. Allikevel slang jeg meg med, og det er noe jeg er ekstremt glad for den dag i dag. Studenttinget betyr ekstremt mye for meg, menneskene jeg har blitt kjent gjennom studentpolitikken er noen av de viktigste i livet mitt. Dessverre har gleden av å være en del av studenttinget blitt noe ødelagt den siste uken på grunn av dekningen til Dusken. Heldigvis er man flink til å ta vare på hverandre, gi hverandre en klem og noen gode ord, og passe på at menneskene rundt seg har det bra. De aktive medlemmene i Studenttinget er ikke en sekt som ukritisk forsvarer AU, vi er mennesker som genuint bryr seg om hverandre. Derfor var dekningen fra Under Dusken så vond, fordi vi ble maktesløse i møte med artikler man ikke kunne forsvare seg mot.

Til slutt vil jeg sitere Elisa Elmies som under Sti-møtet 30. oktober sa «Dette er vanskelig fordi jeg er så glad i alle menneskene her.» Noe som jeg synes forklarer hvordan vi føler det akkurat nå. Dette er en vanskelig sak, som kunne satt sinne i kok på oss alle og ført til en stygg diskusjon. Men på møtet sist torsdag var stemningen rolig og vi respekterte alle hverandre. Etterpå dro mange av oss på Lyche og diskuterte russiske ubåter og NATO, og stemningen var skikkelig god. Selv om vi diskuterer vanskelige saker, er vi glad i hverandre og det er det viktigste.

Powered by Labrador CMS