PORSELENSPOESI: Veggkunst fra toalett.

Vi har testet NTNUs beste og verste toaletter

Hvilke doer er verdt et besøk og hvilke du bør holde deg unna? Dette er det beste og det verste av NTNUs fasiliteter.

Publisert Sist oppdatert

Tragiske toaletter

10. Gløshaugen, utenfor rom 226 og 229

SKITTENT: Tør du å bruke dette toalettet?

Lokasjon: Andre etasje, Sentralbygg 2

Terningkast: 1

Har du lyst på en smak av livet i en apokalypse, er det bare å stikke innom dette toalettet. En papirlapp ser ut som den lover et kjønnsnøytralt toalett, men papiret er såpass opprevet at det er vanskelig å skimte figurene. Innenfor døren blir du møtt med to tilgjengelige båser. På gulvet finner du flekker og diverse søppel. Heldigvis er det mulig å henge eiendelene dine på en knagg. Her vil bare det å se på dobørsten få deg til å føle deg skitten. Da er det greit at man kan vaske hendene etter å ha tømt systemet. Dessverre er det ingen såpe i dispenseren. Det har seg slik at dispenseren ikke henger på veggen i det hele tatt. Med en slik falleferdig tilstand bør det å tisse i en busk vurderes.

9. Dragvoll 7446

ÅSTED: Her mistet en studiekamerat hygienen sin.

Lokasjon: Fjerde etasje, bygg 7

Terningkast: 2

Dersom en av dine studiekamerater plutselig ikke dukker opp på forelesning, bør du vurdere å sjekke dette toalettet. Det hadde nemlig ikke vært altfor overraskende om denne doen ble et fremtidig åsted. Det er hovedsakelig det dunkle lyset, det skitne gulvet og de mørke flisene som fører med seg denne tanken. På døren har mer enn én student drodlet sine tanker med tusj. Kanskje kan dette fungere som en distraksjon fra tanken om åstedpotensialet.

8. Dragvoll 12-460

ROLIG NEDTREKK: Her bør ikke magen være som dosetet: løst.

Lokasjon: Fjerde etasje, bygg 12

Terningkast: 2

Doene på Dragvoll lider i stor grad av en mangel på knagger. Dette toalettet er intet unntak. Her har én av tre tilgjengelige båser knagg. Det blir en slags russisk rulett om du får et sted å henge jakken din. Kanskje er dette Dragvoll sitt forsøk på å skape spenning i studiehverdagen. Spenningen økes også med at alle båsene er utstyrt med utrolig skeive toalettseter. Doens evne til å trekke ned viser seg til å være like svak som mekanismen som skal holde toalettsetene rette.

Blir du fysen på skåla? Den ultimate ostepoptesten

Likegyldige latriner

BIEDO: Tankene surrer og bygget summer.

7. Gløshaugen E-327

Lokasjon: Tredje etasje, Berg

Terningkast: 3

Å være en tissetrengt, kvinnelig student på Berg er slett ikke enkelt. Det som på Mazemap ser ut som et kjønnsnøytralt toalett, kan vise seg å ikke inkludere figuren i kjole likevel. Etter en liten jakt kan du til slutt stå foran toaletter som dette. Her er det et «to for én» tilbud som gjelder: Den fungerer både som et handicap- og dametoalett i ett. Selve rommet er rent og ganske stort. Likevel er det vanskelig å få fred ettersom hele bygget summer. Lyden trenger seg inn i ørekanalen og det blir vanskelig å tenke på annet.

6. Gløshaugen C1-035

INGENIØRGRÅ: Doskålen viser ingeniørenes sanne farger.

Lokasjon : Første etasje, Realfagbygget

Terningkast: 3

Rett innenfor Realfagbyggets hovedinngang kan hvilken som helst student maskere seg som en fremtidig ingeniør, men det skal sies at båsene ikke akkurat skriker problemløsning. Gulvet er skittent og doskålen er grå. Knaggen består av et tjukt trestykke som det blir vanskelig å henge jakken på. Aktivitetsnivået er høyt og det er ingen fred å få. Alt i alt er ikke denne doen noe å skryte av.

5. Gløshaugen, bak Sit-kaféen

KJAPP STANDARD: Travelt, men helt greit.

Lokasjon: Andre etasje, Adolf Øien-bygget

Terningkast: 4

Her får du oppleve den ideelle standarden for et universitetstoalett. Det er ingen mangel på renslighet, såpe, papir eller en knagg til å henge jakken på. På veggen finner du til og med to beholdere med tørkepapir. Den ene spytter automatisk ut papir, mens den andre må du trekke i. Alt for enhver smak. De dempede lydene fra kantinen medbringer lite fred og minner deg på dokøen utenfor. Du skal altså ikke tilbringe for mye tid her inne før samvittigheten slår til.

4. Kalvskinnet, utenfor rom U252

ROMSLIG: Her har man plass til å pudre nesen, men ikke å henge opp jakken.

Lokasjon: Andre etasje, Akrinn vest

Terningkast: 4

Kalvskinnet stiller sterkt på toalettfronten. Toalettene befinner seg i individuelle rom med tunge dører som skjermer slitne studenter fra omverdenen. Rommene er fine, rene og spatiale. Til og med søppelbøtten er romslig. Toalettet byr på eget speil, vask og klosett. Her har du rom til å tenke og tømme systemet samtidig. Dessverre blir denne idyllen litt forstyrret når du ikke finner en eneste knagg å henge jakken din på.

Trenger du lesestoff på det offentlig privetet? Her er Lahlums ti bud til Dragvollstudenter

Konkurransedyktige klosetter

3. Dragvoll 8464

PREMIE: Mysterietampong til én heldig vinner.

Lokasjon: Fjerde etasje, bygg 8

Terningkast: 4

Er du så uheldig at du må gå på do på Dragvoll, er dette et godt valg blant dårlige kandidater. Rommet er utformet som en liten korridor, der toalettet er plassert i enden som et monster i en skrekkfilm. Heldigvis stopper assosiasjonene til grøssere her. Toalettet er rent, med eget speil og vask. Dosetet er en smule løst, men dette merkes ikke når du setter deg. På toppen av tørkepapirbeholderen ligger en ubrukt tampong. Økonomisk og praktisk! Her er det førstemann til mølla.

2. Gløshaugen 200D

HJEMMEBESØK: Porselen? Nei, dette er en porsevenn.

Lokasjon: Andre etasje, Hovedbygningen

Terningkast: 5

Her kan du velge mellom flere båser hvor hvert toalett er utstyrt med en blekgrønn dør. Doen på innsiden imponerer estetisk med et svart toalettsete mot en hvit porselenskål. På døren henger en bronsefarget knagg i gammeldags stil. Ovenfor doen er det et vindu hvor lys slippes inn, og det føles hjemmekoselig. Her kombineres gammeldagse, sjarmerende elementer med moderne fasiliteter. Toalettet krysser nesten grensen mellom et universitetstoalett og et toalett hjemme hos en god venn. Dette er en do du ikke vil forlate for å returnere til forelesning.

1. Gløshaugen 333F

IDYLL: Plass til kroppslige hulls endeprodukter, men også tankevandringer og drømmer.

Lokasjon: Tredje etasje, Hovedbygningen

Terningkast: 6

Denne doen er himmel på jord i form av et offentlig toalett. Her er det flere fine båser å velge mellom. De på ytterkantene kommer med vask, speil og ekstra tankerom. Gulvets grønne fliser lyser opp under skitne vintersko. Store vinduer med en drømmende utsikt møter deg når du går ut av båsen. Dette er et toalett som overgår alle forventninger. Med en slik avslappende atmosfære er kanskje denne doen løsningen på studiestresset?

Føler du deg som kongen på klosettet? Les om journalisten som ble invitert til å kattepasse i en villa.

Powered by Labrador CMS