Mus sett på Dragvoll

Det er ikke alltid alle er like velkommen på Dragvoll. Selv om de er naturens resirkulasjonssystem.

Publisert

For noen uker siden snek det seg inn en firbent krabat med en sans for søppel. Etter en rask evaluering om at gnageren verken fylte karakterkravet eller virket særlig motivert til studiene, ble det satt ut en felle nede i kjelleren.

Kanskje hadde den lest Under Duskens sak om søppeldykking og ble inspirert; med dagens mat- og strømpriser blir vi alle litt desperate.

Dette er spesielt forståelig nå som kulda setter inn, men musemor hadde sagt at om han bare ikke gikk i fellen, men passet seg for den, så skulle han snart få feire jul igjen.

LES OGSÅ: Studentsolidaritet på tvers av landegrenser

Teamleder Wibeke Hågensen i seksjonen for bygningsdrift ved campus Dragvoll kunne avsløre av det blir julefeiring på pelsdotten, da det ikke var noen fangst i fellen som ble satt ut.

– Vi satte ut feller, men de ble hentet inn for en stund siden. Alle sammen var tomme.

Kanskje kan den nå presse seg inn mellom noen røtter som gir mye mer slingringsmonn før herremåltidet, ta halen under haken og se lyst på mørketiden som er i ankomst.

Den triumferende matmonsen er likevel dessverre et potensielt problem. Rotter, mus og lignende skadedyr er en potensiell helsefare om de kommer inn på kjøkken og lignende, og skal ifølge mattilsynets føringer om mathåndtering og servering holdes unna slike områder. Observasjoner må derfor meldes fra om i fremtiden også, selv om alle fortjener en god jul med søppel i magen og en kork i støvelhempen.

LES OGSÅ: Disse er valgt til Studenttinget 2023

Powered by Labrador CMS