Er du lei av tørt kneipbrød?

Publisert Sist oppdatert

Er du lei av å spise det billigste kneipbrødet til en hver tid, kan det være en god idé å bake brødet hjemme. Sammenlagt, med tanke på prisen, koster det ikke så fryktelig mye. Hvis du bruker denne oppskriften vil du få tre brød for cirka 35 kroner.

Det du trenger er:

1 kg hvetemel
0,5 kg sammalt hvete grov
0,5 kg sammalt hvete fin
Havregryn (så mye du måtte ønske)
50 g gjær (tørr)
3-4 ts salt
1,5 ts sukker
3-4 ss olivenolje
1-2 liter vann (37 grader)

Fremgangsmåte:

Først blander du det tørre godt sammen i en bolle. Merk deg at det blir nok av deig, så ta en stor bolle. Deretter heller du i den 37 grader varme væsken, og oljen. Her er det litt ymse med hvor mye væske du trenger, det er lurt å helle oppi litt og litt til deigen slipper taket fra bollen. Se det an etter at du har tilsatt 1 liter vann.

Når du har fått blandet det tørre med det våte og det har blitt til en deig skal den heves i cirka en time. Deretter skal du bake ut brødene og så skal de etterheve i cirka en time til. Så setter du ovnen på 225 grader og setter brødene i midten av ovnen i 25-40 minutter. Før du setter inn brødene kan du gjerne pensle dem med litt vann for en sprø og god skorpe, om du ønsker det. Du kan også putte litt havregryn på toppen av brødet for å få den siste lille touchen på utseendet.

Merk: Melet kan du i grunn gjøre litt som du vil med. I denne oppskriften er det brukt de meltypene som er skrevet overfor, men du kan gjerne bruke bare grovt eller bare fint mel. Du kan også bruke andre korn enn havregryn, eller tilsette frø.

Powered by Labrador CMS