
Her suger ikke kantinematen
Dusken.no har testet studentmiddager ved tre forskjellige campuser.
Mange synes maten både er dyr og smakløs, og vegrer seg derfor for å spise ved en av SiT sine kantiner. Er det noe hold i disse påstandene? Les videre, for her skal det testes både middag og suppe!
Testene har blitt utført av to testpersoner, der mengde, smak og pris har vært de viktigste testkriteriene. Hver rett har fått terningkast som i hovedsak gjenspeiler disse kriteriene. I tillegg til dette har vi gitt noen generelle kommentarer til hva vi mener om rettene. I hver kantine har vi testet middag og dagens suppe.
Dragvoll – Det salte hjørnet!
Dragvoll har en koselig og lys atmosfære, likevel preges lokalet av å være litt gammelt, spesielt når man sammenligner det med de to andre kantinene i denne testen. Det er flust av sitteplasser, og det er satt opp arbeidspulter med stikkontakt og leselampe, slik at man kan jobbe eller lese en god bok til maten.
Kjøttkaker i brun saus servert med kokte poteter og ertepure – 67 kr
Dagens meny bestod av kjøttkaker i brun saus, med røstikaker som vegetaralternativ. Vi gikk for det første alternativet. Porsjonene var rause og retten så helt ok ut med tanke på at det var kantinemat det var snakk om.
Kjøttkakene var saftige med god smak og potetene var perfekt kokt. Ertepureen derimot var anonym, samtidig som sausen er altfor salt.Når man spiser alt samlet er ikke saltsmaken fra sausen like fremtredende, og dermed kunne saltet ha vært mer jevnt fordelt. Alt i alt en ganske streit kjøttkake rett med forbedringspotensial.
Pre: Skulle nesten tro kjøttkakene var hjemmelaget, potetene var perfekt kokt men ertepureen og (salt)sausen trekker ned! 4/6
Caroline: Mye smak i kjøttkakene og sausen. Kunne ha vært litt mindre salt i sausen. Ertepureen var kjedelig, men potetene trekker opp. 4/6
Potet- og purreløksuppe – 23 kr
Ingen av oss i testpanelet har smakt på dette før, så spenningen var høy! Suppen hadde en god og fyldig konsistens med små potetbiter. Smaken av potet og purreløk var tilstede. Denne kunne ha snust på toppkarakteren om det ikke hadde vært for alt saltet. Det var splittede meninger om hvor salt den egentlig var, undertegnede synes det var så salt at det var på kanten til å kunne betegnes som saltlake, Caroline derimot er glad i mye salt og synes ikke det var så ille.
Pre: Kokkene på Dragvoll må seriøst ha mistet evnen til å smake salt, det blir en toer fra meg. 2/6
Caroline: Både potet og purre kommer bra fram, kunne ha vært litt jevnere men digg med litt biter og. 3/6.
Hangaren – Hipt og variert
Gløshaugen er den campusen med klart flest studenter i Trondheim. Dette gjenspeiler seg i antall kantiner de har (hele fire stykk), i tillegg til to kafeer. Vi testet så klart den nyoppussede hangaren. Her var det noe for alle og enhver, det var båser, langbord og små sittegrupper adskilt med en vegg fra resten av lokalet. Her var det plenty med stikkontakter slik at det egner seg til å jobbe når rushet ikke er på sitt verste.
Vegetar: Green burger med frisk salat og stekte potetbåter – 62 kr
Det ble servert biff, steinbittfilet og vegetarburger denne dagen. Kantinen med det beste utvalget var altså her.
Vi valgte å teste vegetarburgeren. Overraskelsen var stor når vi fikk servert «burgeren». Brødet burgeren ble servert på var sprøtt og smakfullt. Selve burgeren bestod av potet, gulrot, purreløk, solsikkekjerner, kål, paprika, potetmel og egg. Smaken var litt tam, men sammen med brødet ble det likevel en bra kombinasjon.
Begge var enige i at potetbåtene var bra krydret og med den hjemmelagde hvitløksdressingen var de komplett. Vi hadde derimot delte meninger når det kom til salaten. Caroline synes den var kjedelig med litt for store rødløksbiter, jeg derimot synes det var godt med store biter av løk og den fremstod som frisk og spenstig.
Pre: Selv om den kanskje ikke fremstår som en ordinær burger, er dette heller ingen ordinær burger på noen måte. Det er jo en vegetarrett, så da kan man skeie ut litt fra malen. En sterk femmer fra meg! 5/6
Caroline: Litt rart presentert med mye forskjellig på tallerkenen. Burgeren er litt tam i smaken og salaten var en skuffelse. Den havner midt på treet. 3/6.
Tomatsuppe – 23 kr
Tomatsuppe er om ikke Norges mest spiste, den mest kjente av alle supper vi har her på berget. Kokkene har mye å leve opp til med andre ord. Førsteinntrykket av suppen var positiv, den var jevn, hadde en fyldig konsistens, var bra krydret og hadde en god ettersmak av kajennepepper i seg. Suppen varmet godt på grunn av pepperet, og det var noe som falt i smak hos begge.
Pre: Den hadde en god smak av tomat, samtidig som den var litt spenstig krydret. 6/6
Caroline: Kunne ha vært egg eller pasta i den, men jevnt over en god suppe, gir den en svak femmer. 5/6
Elgeseter – Stedet for god mat
Handelshøyskolen har lyse, trivelige og moderne lokaler. Kanskje ikke så rart, da hele bygget ble åpnet i 2013. Her er alle sitteplassene plassert som sittegrupper, enten i runde eller firkantede bord. Sitteplassene er også todelt, man har en som er plassert midt i bygget samt en som er litt mer skjult fra midtgangen som passer ypperlig om man skal arbeide med skole.
Hjemmelaget fiskegrateng servert med smør, råkost og potet – 62 kr
Denne porsjonen var enorm, var det første som slo oss. I tillegg var den meget delikat framlagt. Vi har store forventninger med andre ord. Selve gratengen hadde store saftige biter av seifilet, passe mye makaroni og smakfulle biter av purreløk. Skorpen var sprø og god, og retten var himmelsk krydret. Råkosten var sprø, frisk og smakfull, meget bra med andre ord! Potetene var passe kokt men kunne ha vært hakket bedre. Alt i alt var dette den beste middagen vi testet og det gjenspeiler karakteren.
Pre: Raus porsjon dette er den beste fiskegrateng jeg har smakt! En solid sekser. 6/6
Caroline: Mye for pengene og sykt verdt det! Det kan ikke bli annet enn toppkarakter 6/6.
Blomkålsuppe
Etter den slående gode fiskegratengen, forventet vi ikke mindre av blomkålsuppen. For å gå rett på sak: dette var testens beste suppe, tett etterfulgt av tomatsuppen. God smak av blomkål sammen med en fløyelsmyk konsistens gjorde denne til vår favoritt!
Pre: Elsket konsistensen, god og fyldig blomkålsmak men kunne ha hatt en klype mindre salt. En meget sterk femmer. 5/6
Caroline: Dette er definisjonen på blomkålsuppe, testens beste suppe. 6/6