Kylling- og bønnegryte.

Ukas oppskrift: Enkel kylling- og bønnegryte for fire personer til litt over femtilappen.

Publisert Sist oppdatert

Denne retten er superenkel å lage og smaker kjempegodt. Passer til fire personer. Har du ris og krydder i skapet blir prisen på ingrediensene du må kjøpe cirka 60 kroner.

Ingredienser:

  • tre fedd hvitløk

  • ris

  • én boks hakkede tomater

  • én boks kikerter

  • én boks kidneybønner

  • én boks Crème fraîche

  • én pakke kyllingkjøttdeig

Av krydder bruker vi paprikakrydder og chilipulver. Er du vegetarianer kan du erstatte kyllingkjøttdeigen med en ekstra boks bønner eller kikerter.

Tips:

Hvis du har bokser i porsjonsstørrelse (kan for eksempel kjøpes på Clas Ohlson) kan du lage dobbel oppskrift og fryse ned gryta i boksene. Da kan du bare hente frem en boks og tine den i mikroen. Et godt alternativ til frossenpizza!

Fremgangsmåte:

1: Stek kyllingkjøttdeig sammen med tre store fedd hvitløk (mye hvitløk er alltid bra) i en gryte til kjøttdeigen er gjennomstekt.

2: Sett risen til koking.

3: Hell de hakkede tomatene i gryta. Skyll bønnene og kikertene og hell dem oppi.

4: Rør inn crème fraîche.

5: Smak til med paprikakrydder, chilipulver og salt.

Når du er fornøyd med smaken på gryta er det ikke noe i veien med at den står og putrer til risen er klar. Du kan enten lage nok ris til de som skal spise, eller like mange porsjoner som du har laget gryte. Du kan blande ris og gryte etterpå om det skal fryses ned.

Når alt er klart har du ris i en bolle og heller kyllinggryta over. Vel bekomme!

Powered by Labrador CMS