Nyåpnet økologisk landhandleri på Ila

Forrige søndag bugnet det av ferske, økologiske varer på Ila Brainnstasjon. Andersen & Gundersen mener det kan lønne seg å velge økologisk, og deler sin oppskrift på sunn og enkel studentmiddag.

Publisert Sist oppdatert

Astrid Gundersen har bodd i Ila en stund. Da Cecilie Andersen flyttet til bydelen, fant de umiddelbart tonen. De oppdaget fort at de hadde felles verdier, spesielt i forhold til økologisk mat.

Fakta

Andersen&Gundersen

  • Landhandleri med fokus på økologisk og kortreist lokalmat.
  • Salg av blant annet økologiske grønnsaker, egg fra glade høns, honning og lokalbrent kaffe.
  • Sted: Garasjen ved Ila Brainnstasjon
  • Neste utsalg: 19. oktober 11.00-17.00

– Hun hadde like sært kosthold som meg. Vi fant hverandre litt sånn, sier Gundersen.

Kjæresteparet har lenge snakket om å samle økologiske varer på ett sted, med fokus på kortreist lokalmat. På søndag ble landhandleriet Andersen&Gundersen en realitet.

– Vi var helt overveldet av responsen. Det meste var solgt unna på 4-5 timer, sier Gundersen.

Lønner det seg?

Hvordan ligger prisene deres? Tror dere at det vil lønne seg for studenter?

– Det er selvfølgelig billigere å kjøpe noe annet. Men kvaliteten er mye bedre. Man kjenner veldig godt at maten er mye renere, og at den ikke smaker like beskt. Dessuten har jeg troen på at maten vi spiser har mye å si for hvordan vi har det generelt, sier Gundersen.

Andersen er enig.

– Vi trenger heller ikke å spise så mye kjøttprodukter som vi gjør akkurat nå. Man trenger ikke droppe kjøtt helt, men en kommer langt med bare gode grønnsaker, sier hun.

Andersen og Gundersen er spesielt store tilhengere av ovnsbakte grønnsaker.

– Det er helt fantastisk godt, veldig næringsrikt og ikke minst billig! Det er bare å pælme grønnsakene i ovnen, så har du mat over flere dager, sier Andersen.


Høstens ovnsbakte rotgrønnsaker à la Andersen & Gundersen

Satser man på gode råvarer trenger man ikke mye krydder eller ainna fjas. Grønnsakene er en smaksbombe i seg selv! Hvis man allikevel vil piffe opp eller fremheve litt smaker er Andersen&Gundersens tips å alltid ha hvitvinseddik og en parmesanbit liggende. Begge deler holder seg godt i kjøleskapet (Husk å pakke inn parmesanen i matpapir for best bevaring).

4 porsjoner:

  • 4 mellomstore poteter
  • 2 mellomstore rødbeter
  • 4-5 gulerøtter
  • 1 fennikel
  • ca 200 g gresskar
  • 3 hvitløksbåter
  • 4 små løk
  • olivjenolje
  • hvitvinseddik
  • havsalt
  • nykvernet pepper
  • 2-3 timianstilker (andre friske urter går også an)

Skyll grønnsakene godt så du slipper jord på fjøla. Skrell grønnsakene og kutt grønnsaker i tommelfinger-størrelse. La hvitløk og løk være hel. Fennikel deles i båter.

Samle alt i en stor bolle og vend i olje til alle biter er dekket. Hell en liten dæsj med hvitvinseddik på og vend rundt på grønnsakene. Hell alt i en langpanne.

La grønnsakene steke midt i stekeovn ved 180 grader i ca 40 min.

Smakes til med salt og nykvernet pepper og dryss over ferskrevet parmesan og friske urter.

Grønnsakene er like gode neste dag også, og vi bruker ofte å lage ekstra som kan være til middag eller til lunsj påfølgende dag.

Andersen&Gundersens neste utsalg vil finne sted søndag 19. oktober.

Powered by Labrador CMS