Oppskrift: Hummus

Hummus er lett å lage og alltid populært!

Publisert Sist oppdatert

Hummus er veldig godt og kan brukes både som dip, pålegg og tilbehør til mat. Det er viktig å passe på at den ikke blir smakløs. For å unngå kjedelig puré er det viktig å bruke tahini, en pasta laget av sesamfrø. I tillegg gir bladpersille en god smak. Lag en hel haug når du først er i gang, så har du pålegg, dip, og fyll i en del dager fremover.

Hvordan spise hummus:

• Som dip til grønnsaker eller potetgull

• Med falafel i pita eller tortilla

• På brødskiva eller knekkebrødet

• Med brødpinner, foccacia, libabrød eller pitabrød

• Som dressing

• Til tapas

Ingredienser:

• 2 bokser kikkerter

• 2 ss. olivenolje

• 1 toppet ss. tahini (kan kjøpes i en del vanlige dagligvarebutikker, men er billist i internasjonale butikker)

• 3-4 fedd hvitløk, raspet eller finhakket

• 2 ts. sitronsaft

• En klype salt

• 1 dl vann, evnt. mer

Hev smaken:

Det er mange ting du kan legge til for å få en litt mer spennende hummus.

• Bladpersille

• 1 ts pepper

• 1 ts spisskummen

• 1 ts paprikapulver

• 1 grillet/bakt paprika med skinnet fjernet

Fremgangsmåte:

1) Legg alle ingrediensene i en miksmaster eller bruk en stavmikser. Hvis du skal lage større mengder med stavmikser er det lurt å ta én og én porsjon i minihakkeren, og blande alt i en stor bolle til slutt så smaken og konsistensen blir riktig.

2) Ha i litt vann i hvis den er for tykk til å mikse ordentlig, eller hvis du liker tynnere hummus.

3) Smak og pass på at den er balansert. Justér hvis nødvendig.

Powered by Labrador CMS