
Oppskrift: Hummus
Hummus er lett å lage og alltid populært!
Hummus er veldig godt og kan brukes både som dip, pålegg og tilbehør til mat. Det er viktig å passe på at den ikke blir smakløs. For å unngå kjedelig puré er det viktig å bruke tahini, en pasta laget av sesamfrø. I tillegg gir bladpersille en god smak. Lag en hel haug når du først er i gang, så har du pålegg, dip, og fyll i en del dager fremover.
Hvordan spise hummus:
• Som dip til grønnsaker eller potetgull
• Med falafel i pita eller tortilla
• På brødskiva eller knekkebrødet
• Med brødpinner, foccacia, libabrød eller pitabrød
• Som dressing
• Til tapas
Ingredienser:
• 2 bokser kikkerter
• 2 ss. olivenolje
• 1 toppet ss. tahini (kan kjøpes i en del vanlige dagligvarebutikker, men er billist i internasjonale butikker)
• 3-4 fedd hvitløk, raspet eller finhakket
• 2 ts. sitronsaft
• En klype salt
• 1 dl vann, evnt. mer
Hev smaken:
Det er mange ting du kan legge til for å få en litt mer spennende hummus.
• Bladpersille
• 1 ts pepper
• 1 ts spisskummen
• 1 ts paprikapulver
• 1 grillet/bakt paprika med skinnet fjernet
Fremgangsmåte:
1) Legg alle ingrediensene i en miksmaster eller bruk en stavmikser. Hvis du skal lage større mengder med stavmikser er det lurt å ta én og én porsjon i minihakkeren, og blande alt i en stor bolle til slutt så smaken og konsistensen blir riktig.
2) Ha i litt vann i hvis den er for tykk til å mikse ordentlig, eller hvis du liker tynnere hummus.
3) Smak og pass på at den er balansert. Justér hvis nødvendig.