Pestopasta

Pesto er en favoritt hos mange. Vi har tatt en vanlig pestopasta-oppskrift og gjort den bedre og sunnere!

Publisert Sist oppdatert

Her har du en rett som er lett å lage, har få ingredienser og er samtidig veldig mettende. Oppskriften gir 3-4 porsjoner, og passer ypperlig til lunsj dagen etter.

Ingredienser:

  • 250 gram fullkornspasta, fusilli eller penne.
  • 2 bokser kikerter, eller én boks kikerter og 2,5 dl/én boks ferdigkokte røde linser. (De gir en god peppersmak.)
  • 1 brokkoli.
  • 5 spiseskjeer pesto eller mer etter smak.

Handletips:

Fullkornspasta er godt og metter mer. Sammen med linsene og kikertene får du nok protein i tillegg til masse fiber. Pasta er billig i utgangspunktet, men den billigste pastaen er laget på rent hvetemel og har lite næring i seg. Flere butikker har et eget merke som er lett å finne i butikken.

Kikerter er billigst når man kjøper dem tørre. Da legger du kikertene i bløt over natten og koker dem opp i en time eller to dagen etter. Synes du det tar for lang tid er kikerter på boks et godt alternativ og koster omlag syv kroner i vanlige dagligvarebutikker.

Røde linser er såpass lette å tilberede at de er like greie å kjøpe tørre i en internasjonal matbutikk. Disse trenger bare å kokes i cirka ti minutter, så er de ferdige. Røde linser kan også kjøpes på boks.

Brokkoli kan være dyrt når den ikke er kjøpt i sesong eller på salg. Når den koster mer er et alternativ å kjøpe den nedfryst. Frosne erter kan være et godt alternativ.

Pesto kjøpes også rimelig på stort glass i internasjonale matbutikker. "La risette de Montanini" er en god rød pesto til pastaretter. Helios har en god økologisk pesto til 30 kroner glasset som også er å finne i en matbutikk med et litt større utvalg.

Framgangsmåte:

  1. Kok pasta

  2. Kutt og damp eller kok brokkolien

  3. Kombiner brokkoli, kikerter og linser i en av kjelene og bland godt inn med pesto.

  4. Smak for å se om det trengs mer pesto.

  5. Nyt!

Powered by Labrador CMS