Spicy thaisuppe med kylling

Enkel, sunn og vanvittig god - på bare 20 minutter.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du er glad i sterk mat med mye smak, er dette suppen for deg. Retten lages enkelt med få ingredienser, og kan fryses ned om du lager store megder. Innholdet kan du selv variere etter smak og behag, her er det kun fantasien som setter grenser. Prisen på suppen ligger på omtrent 40,- per porsjon.

Ca 2 porsjoner:

I matskapet: Hønsebuljong.

2 kyllingfileter(300 gram)
4 dl kokosmelk
4 dl vann
1 hønsebuljongterning
1 lime – skall og saft
3 ts chilipaste(Sambal Oelek)
3 ss revet ingefær
4 stk vårløk i biter
½ rød chili i biter
Frisk koriander

  • Bland kokosmelk, vann, hønsebuljong, lime, chilipaste og ingefær. Kok opp.
  • Legg så i kyllingen kuttet i biter og kok i 5 minutter.
  • Legg så i vårløk og fersk chili, og la det hele koke i 5 minutter.
  • Serveres med frisk koriander og godt brød.

For en alternativ vri, bruk også shiitake-sopp og sitrongress i suppen. Kyllingen kan eventuelt byttes ut med linser eller kikerter, da blir retten også billigere.

Powered by Labrador CMS