Uinspirert i matveien?

Du har ingen grunn til å være anti pasta. Ei heller imot aubergine.

Publisert Sist oppdatert

Pasta er en rett med et ufortjent tosidig rykte. Mens den på den ene siden regnes for å være en hjørnesten i italiensk matkultur, har den fått mye hets fra helsefriker som mener rettens karbohydrater er synd nummer én. Ifølge italienerne er det imidlertid hva du kombinerer den med som avgjør hvorvidt en pastarett er sunn. Patriotisk nok mener de det ikke er pastaen i seg selv som er feilen.

Fakta

Ny matspalte

Denne uken starter vi vår nye matspalte på Dusken.no. Her vil du hver uke finne en ny rett, med enkel og god mat som er mulig å lage på studentbudsjett.

Noe som er sikkert, uansett hvordan du vrir og vender på det, er at pasta er en enkel rett som matcher et studentbudsjett bra. Ingrediensene i retten under ender opp på 50 kroner (Rema 1000), og da har du mat for flere dager. Den inneholder også en liten luring som ofte blir forbigått i grønnsaksdisken, nemlig auberginen. Retten er også vegetar, og til tvilerne kan man trøste med at man blir mett og vel så det til tross for mangelen på kjøttstykker.

Ingredienser (1 pers):

4 mellomstore champignon
2/3 aubergine
3 nøster tagliatelle
1 boks hakkede tomater med hvitløksmak
½ løk
1 neve raspet ost

Slik gjør du:

Begynn med å kutte opp auberginen, og legg den i bløt i kaldt vann med salt på i cirka 20 minutter. Dette gjør at noe av bitterheten i auberginen forsvinner. Putt pastaen i en halvfull kjele, tilsett en dæsj olje og salt, og la koke. Skjær opp og stek champignon og løk. Når de begynner å bli gyldne kan du steke auberginen. Sil vannet av pastaen, tilsett de hakkede tomatene og grønnsakene. Ha i osten. Krydre etter behov med salt og pepper – sitronpepper og basilikum er også godt å tilsette.

Powered by Labrador CMS