SAMVÆR: i over 100 år har Samfundet vært en viktig møteplass for studenter.
SAMVÆR: i over 100 år har Samfundet vært en viktig møteplass for studenter.

Samfundet er 110 år

Samfundetlederen håper at Huset kan være en like viktig arena for studentene også i framtiden

Publisert Sist oppdatert

1. oktober, var det 110 år siden Samfundet ble stiftet og 91 år siden huset i Elgeseter gate 1 sto ferdig. Siden den gang har Samfundet vært et naturlig samlingspunkt for studentene i Trondheim.

EN MØTEPLASS: Særlig etter korona har mange studenter blitt mer ensomme, da er det viktigere enn noen gang at Samfundet holder åpent, forteller Samfundetleder Karen Mjør.
EN MØTEPLASS: Særlig etter korona har mange studenter blitt mer ensomme, da er det viktigere enn noen gang at Samfundet holder åpent, forteller Samfundetleder Karen Mjør.

Etter vårens nedstenging er Huset denne høsten igjen blitt åpnet for frivillighet, Samfundsmøter og kulturarrangementer. Leder ved Studentersamfundet Karen Mjør forteller til Under Dusken at det aldri var noe spørsmål for Styret om de skulle åpne igjen så fort det ble mulighet til det.

– Grunnen til det er at Samfundet er en utrolig viktig møteplass for studentene i Trondheim.

Etter å kun ha åpnet for medlemmer tidligere i høst, vil Samfundet igjen selge billetter til ikke-medlemmer på større arrangementer. Disse vil bli lagt ut 48 timer etter medlemsbillettene. Mjør forklarer denne avgjørelsen nettopp med behovet for samvær.

– Når vi så på tallene over hvor mange studenter som har følt seg ensomme under korona har det vært enda viktigere for oss å kunne holde åpent og være en møteplass for alle studenter.

Samfundet har i gjennom alle år vært under kontinuerlig utvikling, og Samfundetlederen tror at Huset vil fortsette å være en viktig debattarena og møteplass for studentene, også om 110 år.

– Jeg håper Samfundet har den samme bredden om 110 år som det har i dag, men og at man ikke henger seg for mye opp i hva som har vært, sier Mjør.

De siste årene har antallet studenter i Trondheim skapt trengsel, både for frivillige og for det generelle tilbudet blant medlemmene. Drømmen om et nybygg på tomta bak Huset har eksistert siden 1950-tallet og i dag er man nærmere byggestart enn noen gang tidligere. Større lokaler betyr en videreutvikling av Samfundet.

– Vi må fortsette å viderebygge og tenke nytt. Om 110 år vil vi også ha nybygget på plass for lengst, noe som gir rom for enda mer engasjement enn vi har i dag.

Powered by Labrador CMS