Campus gjenåpnes trolig onsdag

Dette framkommer av formannskapets forslag til midlertidig koronaforskrift som skal diskuteres 16. februar.

Publisert Sist oppdatert

Formannskapet i Trondheim kommune foreslår å ikke videreføre tiltakene ved utdannings og opplæringsvirksomhetene, noe som trolig vil åpne opp for at byens campuser ikke lenger må holdes stengt.

Dette framkommer i sakspapirene til formannskapsmøtet 16. februar der kommunenes midlertidige koronaforskrift skal diskuteres.

I formannskapets forslag foreslås det å videreføre flere av tiltakene som ble vedtatt forrige uke. Det foreslås også noen endringer, slik som å ikke videreføre skjenkestoppen etter 22.00.

Andre tiltak forslås å ikke lenger gjøre forskriftsfestet, men vil fortsatt være anbefalt. Dette inkluderer begrensningen til ti ukentlige nærkontakter per husholdning samt bruk av hjemmekontor der dette er mulig.

To nye smittede studenter

Basert på smittetallene alene er Trondheim kommune nå på risikonivå 1. Kommunen vurderer likevel at kommunen ligger på risikonivå 2. Dette skyldes flere usikkerhetsfaktorer knyttet til blant annet spredningen av mutert virus i resten av landet og enkelte tilfeller av mutert virus i Trondheim kommune der man ikke har kjennskap til smitteopphavet.

I løpet av helga ble det meldt om i alt sju smittede personer i Trondheim. Dette inkluder også to studenter ved NTNU. De smittede tilhører Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) og Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH).

Ingen av dem vurderes å ha vært smitteførende da de siste gang var innom campus.

LES OGSÅ: - Nå må vi ta studentens tilbakemeldinger på alvor

Powered by Labrador CMS