MASSEVAKSINERING: I disse lokalene håper Trondheim kommune å kunne vaksinere opp mot 20 000 personer ukentlig.

Klar for massevaksinering - søker studenter som frivillige

Trondheim kommune nærmer seg klare til å begynne med vaksinering av de store massene. Til dette trengs flere frivillige.

Publisert Sist oppdatert

En lang og mørk vinter nærmer seg snart slutten. Med våren kommer forhåpentligvis vaksinene. Fram til juni er det beregnet at personer eldre enn 45 år med underliggende sykdommer skal vaksineres. Per 18. februar 2021 er det personene i aldersgruppen 75 – 84 år som vaksineres.

Økt vaksinering krever økt kapasitet

DUGNAD: Stene håper mange vil bidra i vaksinasjonslokalene

Vaksinering i økt tempo fører til at man trenger flere frivillige til å jobbe i lokalene. Slik situasjonen er nå mangler Trondheim kommune frivillige til å utføre viktige oppgaver i vaksinasjonslokalene på Sluppen. Til dette søkes blant annet studenter.

– Nå er alt det praktiske i stand og kommunen er på jakt etter frivillige til vaksineringslokalene, sier Michael Stene, politisk nestleder i Velferdstinget.

Stene som er kontaktperson for studentforeninger når det gjelder massevaksineringen forteller at han den siste tiden har arbeidet for å få i gang rekrutteringen av studenter til vaksineringsarbeid.

– Det vil bli rekruttert på to plan: gjennom NTNU og Sits kanaler og i direkte kontakt med studentforeninger.

Les også: Med henda i Trondhjæmsjorda

Enkle, men viktige oppgaver

Passe på god håndhygiene, påse bruk av munnbind og god avstand, temperaturmåling og å unngå kødannelse er oppgaver som de frivillige kan regne med å utføre.

– Det er jo ikke utfordrende oppgaver, men de er likevel viktig for å få gjennomført vaksineringen på en god og forsvarlig måte, fortsetter Stene.

Per nå er det 4-timersvakter man kan melde seg opp til. Det er mulig å velge mellom to skift, 08.00 – 12.00 og 11.30 – 15.30. Man kan velge så mange skift man ønsker, og det er ikke bindende før man faktisk har meldt seg til tjeneste på et skift.

– Dette er fleksible arbeidstider som jeg tror passer bra for studenter, sier Stene.

Les også: Eit talerøyr for dei unge

Håper så mange som mulig melder seg

Når massevaksineringen starter for fullt er det enda ingen som vet. Men på sikt er det satt mål om å vaksinere 20 000 trøndere ukentlig på Sluppen. Da vil det være stort behov for frivillige.

– Kapasitetsbehovet vil variere, men vi ønsker selvfølgelig å ha så mange frivillige som mulig på standby, forklarer Anne Grete Skaar, leder for Sluppen vaksinestasjon.

Powered by Labrador CMS