Lyche byr på improkjøkken

I semesterets siste åpningsuke kan man hver dag utforske en ny meny på Lyche.

Publisert Sist oppdatert

Når semesteret går mot slutten og Samfundet skal stenge, er det også på tide å tømme lagrene på Lyche. Framfor å tilby sin vanlige meny med stadig større mangler, har serveringsstedet improkjøkken onsdag 23. til lørdag 26.april: ny meny hver dag til ekstra snille priser. Dette tiltrekker seg mange leseleie og nysgjerrige studenter, meg selv inkludert.

Kjip burger – på Lyche?

Jeg dukket opp på Lyche bare et par timer inn i serveringen den første kvelden, og da hadde de allerede rukket å gå tom for et par ting på menyen, noe som jo også er å forvente. Med god hjelp fra en hjelpsom fyr bak baren, valgte jeg reinsdyrburger – en burger av storfekjøtt og reinskav, med spinat, ovnsbakte poteter og rørosrømme rørt med multer. Jeg har flere ganger spist den klassiske Lyche-burgeren, så forventningene var høye da jeg fikk servert maten drøye 20 minutter seinere.

Burgeren var grei nok, men kjedeligere enn jeg hadde forventet. Det var veldig spennende med rørosrømme og multer til, men burgeren i seg selv ble smakløs, slik at rømmen overkjørte resten av smakene. Burgerbrødet var grovt og nybakt, men det var alt for mye brød i forhold til burger, slik at det hele ble tørt. Den stekte soppen og potetene var nydelige, men det gjorde likevel ikke helt opp for en kjedelig burger.

Deilig iskrem og et berg av blåskjell

Desserten gjorde imidlertid turen til Lyche verdt det, og anbefales på det sterkeste. Jeg fortsatte på rømme- og multekjøret, og bestilte Lyches hjemmelagde rømmeis med multer og sprøstekt bacon dyppet i en søt brandyglaze og multecoulis. Ikke bare så desserten veldig stilig ut da den ble servert, men den smakte også utrolig deilig. I tillegg var den billig. Selv om jeg var mett etter hovedretten, greide jeg ikke la være å spise opp hele iskremen. Den kreative desserten beviste dessuten at bacon aldri er feil, selv ikke til is og multer.

Ved mitt neste besøk til Lyche bestile jeg en smårett. En moderat porsjon blåskjell var forventet, men på Lyche får man tydeligvis valuta for pengene. Blåskjellene smakte veldig godt, og sammen med brød til å dyppe i skyen og litt sitron, ble det et veldig luksuriøst studentmåltid. Om Lyche hadde hatt uteservering, hadde sommerstemningen vært komplett. Den voldsomme porsjonen blåskjell jeg fikk servert hadde holdt lenge til flere enn bare meg. Det er jo ikke noe å klage på, men for meg blir bare blåskjell litt ensformig i lengden, og jeg greide ikke mer enn halve porsjonen før jeg var lei. Så selv om smaken var god, anbefaler jeg at retten deles mellom to eller fler.

Luksusdessert for 30 kroner

Planene om hovedrett døde dessverre etter den voldsomme småretten, så jeg testet istedet enda en av Lyches desserter, Black Pearl. Dette ble også en veldig prositiv opplevelse, med søt sjokolademousse dekket av mørk sjokolade, kjeks, pasjonsfruktcoulis og en deilig, frisk ostekrem. I tillegg var den veldig flott presentert. Jeg blir virkelig imponert over hva kjøkkenet legger i danderingen, uansett om det er den billigste eller dyreste retten på menyen.

Alt i alt synes jeg definitivt man skal sjekke ut Lyches improkjøkken. Både smårett og dessert var så delikate og velsmakende at jeg skal gå med på å tro at jeg bare var uheldig da jeg bestilte hovedrett. Jeg kommer nok ikke til å bestille burger der på en stund, men det var mange andre ting på menyen som så fristende ut, hadde jeg bare hatt plass til mer. Så ta turen innom Lyche, og få med deg de siste tilbudene før semesterslutt. Og unn deg i alle fall en dessert.

Powered by Labrador CMS