
PostKåkk presenterer: Ema Datshi
Det Bhutanske kjøkkenet er unikt og spennende, og Ema Datshi er landets nasjonalrett. Retten er kjøttfri, billig, kjapp, lett å lage og spicy. Her er PostKåkk sin oppskrift fra vegetarmatsendingen.
På Bhutansk betyr Ema Datshi «chili og ost», og det er nettopp dette som er rettens hovedingredienser. Tradisjonelt blir yak-ost brukt, men da dette er umulig å oppdrive i Norge fungerer fetaost ypperlig som erstatning.
Snitt og tøm chilien for frø og del dem i biter på ca. 1 cm, finhakk løk og hvitløk og skjær opp tomatene. Ha oljen og vannet i en gryte eller stekepanne og tilsett løken og chilien når det småkoker. La dette stå og putre i 10-15 minutter.
Tilsett så tomatene og hvitløken og la det småkoke i to-tre minutter.
Skru varmen litt ned og tilsett fetaosten. Pass på at osten blir blandet inn i sausen uten at den smelter og la den småkoke i to minutter til.
Til slutt tilsettes fersk koriander, vær påpasselig med mengden, om en ikke er forsiktig har koriander en tendens til å ta over smaken.
Serveres med ris (og om du vil være en vågal fusjonskokk er det også godt å ha naanbrød til). God middag!