PostKåkk presenterer: Ema Datshi

Det Bhutanske kjøkkenet er unikt og spennende, og Ema Datshi er landets nasjonalrett. Retten er kjøttfri, billig, kjapp, lett å lage og spicy. Her er PostKåkk sin oppskrift fra vegetarmatsendingen.

Publisert Sist oppdatert

På Bhutansk betyr Ema Datshi «chili og ost», og det er nettopp dette som er rettens hovedingredienser. Tradisjonelt blir yak-ost brukt, men da dette er umulig å oppdrive i Norge fungerer fetaost ypperlig som erstatning.

Fakta

Ingredienser:

  • 6-8 grønne chilier
  • 1 pakke fetaost (200g)
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2-3 tomater (eller 3/4 av en boks)
  • 2dl vann
  • olje (ingen vits med dyr olivenolje)
  • 1/2 teskje finhakket fersk koriander.

Snitt og tøm chilien for frø og del dem i biter på ca. 1 cm, finhakk løk og hvitløk og skjær opp tomatene. Ha oljen og vannet i en gryte eller stekepanne og tilsett løken og chilien når det småkoker. La dette stå og putre i 10-15 minutter.

Tilsett så tomatene og hvitløken og la det småkoke i to-tre minutter.

Skru varmen litt ned og tilsett fetaosten. Pass på at osten blir blandet inn i sausen uten at den smelter og la den småkoke i to minutter til.

Til slutt tilsettes fersk koriander, vær påpasselig med mengden, om en ikke er forsiktig har koriander en tendens til å ta over smaken.

Serveres med ris (og om du vil være en vågal fusjonskokk er det også godt å ha naanbrød til). God middag!

Powered by Labrador CMS