
PostKåkk presenterer: Søtpotetfries
Søtpotetfries er et veldig anvendelig tilbehør som er raskt, sunt, godt og enkelt å lage. Denne versjonen er spicy og kreol-aktig og har blitt en av mine go-to oppskrifter. For 4 personer.
Forvarm ovnen til 230 grader celsius.
Del søtpotetene i tykke skiver og legg dem i en bolle.
Tilsett nok olje til å dekke alle potetene, men pass på så ikke du tilsetter for mye, da blir potetene soggy og usunne.
Ha i cumin, paprikapulver, cayennepepper, salt og pepper og bland det inn.
Fordel potetene utover et stekebrett og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter. Vend potetene om et par ganger så de steker gjevnt og server med en gang.
Tips: Om du vil at friesene skal bli mer crispy kan du flytte dem opp til den øverste risten og skru temperaturen opp til 240 grader celsius, men husk å følge med så ikke de svir seg.