Spis deg frisk med PostKåkk!

Mat er den beste medisin, og har du blitt syk i høstkulda er det bare én ting å gjøre: spis deg frisk! PostKåkk på Radio Revolt ser denne uken nærmere på blant annet chili, ingefær og grønnsaksdiskens eget penicillin: Hvitløk.

Publisert Sist oppdatert

Hør sendingen i sin helhet, og last ned podcasten her!

Fakta

PostKåkk:

  • Med Andreas Gregersen, Øyvind Runde og Rakel Skaugen
  • Radio Revolts eget matprogram av og for studenter og matinteresserte.
  • Gir deg oppskrifter, inspirasjon og underholdning om mat.
  • Streames direkte på dusken.no hver søndag kl. 15.00, og kan høres når du vil på dusken.no og podcast
  • Dal - billig indisk sykdomsmat for studenter:

    Ingredienser:

    Lyd: Andreas Gregersen
    PostKåkk tar deg med inn i hvitløkens antibiotiske univers.
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ts cumin/spisskummen
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts malt koriander
  • 3 toppede t-skjeer karri
  • 4 dl røde linser (ferdig kokte, man får dem på boks)
  • Chili etter ønske (vær generøs!)
  • Frisk ingefær etter ønske (vær generøs her også!)
  • Slik gjør du: Finn frem en gryte, dekk bunnen med olje, og varm opp. Finhakk løk og hvitløk og brun dette i oljen. Ha i boksen med tomater, og tilsett alt krydderet, chili og ingefær. Er målet å lindre en forkjølelse, eller liker du bare sterk mat, kan du pøse på med det du har av chili og ingefær. Ha oppi linsene, og la dem svulme opp i tomat- og krydderblandingen.

    Server gjerne med godt brød, raita/tzatziki og iskaldt sitronvann med ingefær.

    Powered by Labrador CMS