
Spis deg frisk med PostKåkk!
Mat er den beste medisin, og har du blitt syk i høstkulda er det bare én ting å gjøre: spis deg frisk! PostKåkk på Radio Revolt ser denne uken nærmere på blant annet chili, ingefær og grønnsaksdiskens eget penicillin: Hvitløk.
Hør sendingen i sin helhet, og last ned podcasten her!
Dal - billig indisk sykdomsmat for studenter:
Ingredienser:
Lyd: Andreas Gregersen
Slik gjør du: Finn frem en gryte, dekk bunnen med olje, og varm opp. Finhakk løk og hvitløk og brun dette i oljen. Ha i boksen med tomater, og tilsett alt krydderet, chili og ingefær. Er målet å lindre en forkjølelse, eller liker du bare sterk mat, kan du pøse på med det du har av chili og ingefær. Ha oppi linsene, og la dem svulme opp i tomat- og krydderblandingen.
Server gjerne med godt brød, raita/tzatziki og iskaldt sitronvann med ingefær.