Masterstudenter ved likestilling og mangfold opplever feilkjønning

Tillitsvalgte ber om at saken skal tas opp i et møte.

Publisert

Instituttleder Guro Korsnes Kristensen ved Institutt for tverrfaglige studier, mottok den 12. oktober en e-post fra tillitsvalgt ved master for likestilling og mangfold om at studenter ved studiet opplever feilkjønning i forelesninger.

Tillitsvalgt ber om at saken tas opp i et møte, skriver Universitetsavisa (UA).

Studentene opplever at de ansatte ved studiet snakker til dem på en måte som er uoverensstemmelig med det aktuelle kjønnet de identifiserer seg med.

UA skriver videre at det i følge e-posten også forekommer at pensumforfattere ikke tiltaler studenter på den måten de selv mener er korrekt.

Har følt på ekskludering

I sammenheng med en utvekslingstur til Japan, gir e-posten også uttrykk for at studenter som ikke identifiserer seg som kvinner har følt på ekskludering, skriver UA.

I e-posten står det at «Vi har fått tilbakemeldinger om at spørsmålet om personer som ikke identifiserer seg som kvinner får lov til å delta, ikke har blitt behandlet godt nok».

Kristensen skriver i en e-post til UA at en tillitsvalgt ved instituttet har bedt om et møte vedrørende saken.

– Jeg ønsker et slikt møte velkomment, men trenger å snakke med kandidaten for å kunne uttale meg mer utfyllende om saken, skriver Kristensen.

LES OGSÅ: En gløsings verden

Powered by Labrador CMS