SKILØYPA ER DEN NYE BYEN: Våre kulturjournalister har resonnert seg fram til at skiløypa omtrent er den eneste sosiale arenaen hvor du kan vise fram vintergarderoben.
SKILØYPA ER DEN NYE BYEN: Våre kulturjournalister har resonnert seg fram til at skiløypa omtrent er den eneste sosiale arenaen hvor du kan vise fram vintergarderoben.

Skimote og vinterens hot or not

Spåkonene har sett inn i glasskula si og har kommet fram til nye innsikter innenfor mote- og kulturverdenen.

Publisert

Moteredaksjonen har funnet ut at det sosiale livet skjer i skiløypa, siden det nå er slutt på hyggelige sammenkomster innendørs i varme stuer. I løypene kan vi fremdeles holde vennskap i live, og derfor har vi samlet våre beste tips til en uforglemmelig skitur. Nyt snøen mens den enda er kald!

Fire tips til hvordan du kan skille deg ut i løypa

1. Balaklava

Om det er én ting som burde strikkes denne vinteren, er det den klassiske balaklavaen. Balaklavaen er enkel å strikke, og er i tillegg et ekstremt praktisk plagg som passer på at hodet, fjeset og halsen skjermes fra den beinharde kulda. Pussy Riot var tidlig ute med denne trenden, og allerede i 2011 kunne vi se de fargerike hettene på de russiske damene. Først ti år senere har de blitt hjemmekoselige her i Norge, og det var da litt for seint. Vi velger heller å være positive og ser på det som en 10-årsmarkering.

2. Skidress

Barnehage-looken er tilbake. En vinterdress passer til alle aktiviteter: Skitur, butikktur, sykkeltur og gåtur til postkassa. Hold deg varm denne vinteren med minimal innsats med dette alt-i-ett vinterplagget. Om trenden holder seg til sommeren må vi dra fram one-piecen igjen.

3. Skaut

Har du sett bilder av bestemoren din da hun var ung og gikk på skitur? Dette er en stil vi håper å se i løypa, og som vi selv definitivt skal bidra til at skjer! Hvor chic er det ikke med et flagrende silkeskjerf i rennafart fra toppen av Skistua til Sverresborg. Man tar det man har og spenner på seg skia. Skautet skåner i tillegg kinnene dine, samtidig som du ser glamorøs ut mens du svetter. Tenk Dronning Sonja på topptur.

4. Solbriller

Du trenger ikke kjempedyre, raske briller for å gå fort i løypa, ei heller for å se kul ut. Det holder med de fake ray-bansa du kjøpte for ti år siden i Tyrkia. Alt kler den smukke, for det er viktig å beskytte øynene sine.

Hot

Sovjet-disko

Med debutalbumet Visions of Ultraflex har den norsk-islandske duoen Ultraflex ført Sovjet-diskoen inn i 2020-årene. Sovjet-estetikken kan spesielt ses i musikkvideoen til «Olympic Sweat», og vi digger det. Det er noe med blandingen av Twin Peaks, neon-grønt og 90-tallsbeats som gir oss de villeste assosiasjonene. Akk, Sovjet.

Hjemmesnekra klær

For de som er heldige og eier en symaskin så er dette en trend det bare er å kaste seg på. Dette har vært HOT lenge, men trenden har toppet seg nå som flere har fått en annerledes fritid. Det gjør ingenting om du ikke er fingernem, uteligger-looken er uansett trendy.

Tartanmønster

Kilt er ikke tilbake ennå, men plaggets mønster er det. Vi lurer på når noen skal ta opp at de er krenket på vegne av skotter og irer siden denne trenden er appropriasjon av deres kulturarv? Mens vi venter på en illsint kronikk kan vi i hvert fall si at det er et folkelig preg over mønsteret. Det er i hvert fall det Jonas Gahr Støre håper på når han leker arbeiderklasse.

Not

Konspirasjonsteorier

Denne trenger ingen nærmere forklaring enn at det er ugreit å tro på alt du leser på internett, samtidig som det er svært ukult å være skeptisk til vaksinen. Det er lettere å finne ut hva som er i vaksiner enn hva det er i Pepsi Max. Kritisk tenkning er en fin ting.

Vogue

Verdens største motemagasin er herved dømt uaktuell og siste dråpe var oppstyret rundt Kamala Harris- forsiden. Magasinet står generelt i hardt vær om dagen, og derfor er det bra at vi er her for å geleide dere gjennom dette sirkuset som moteverden faktisk er. Faen ta definisjonsmakta, «eat the rich» og alt det der.

Sko

Om vi må sitte innendørs resten av vinteren dør kanskje utesko ut ... slik som Dodo-fuglen. Eller så blir sko like irrelevant som slips. Raggsokker er så mye bedre enn sko uansett. Vi er jo bare hjemme for tiden, så hvorfor bry seg? Sko er oppskrytt.

Trendalarm: Prinsesse Dianas frisyre

Emma Corrin har nylig portrettert den populære prinsessen på skjermen, og dermed har den ikoniske stilen igjen fått en ny renessanse. Det vi derimot savner å se, er den fluffy frisyren. Og vi har troa på at den kommer til å dukke opp sakte, men sikkert gjennom vinteren.

Powered by Labrador CMS