Major lazer + Matoma til UKA

Årets headliner er klar, og UKA inviterer til et forrykende sceneshow i Dødens dal 19. oktober.

Tekst: Eirik Angård og Linn Danielsen Evjemo

Gruppa Major lazer ble skapt av Diplo, en av Englands fremste produsenter, i 2008. Med sine nåværende medlemmer Jillionaire og Walshy, har de preget listene med elektronisk musikk de siste årene. Gruppas tredje studioalbum Peace is the mission har ligget på Billboard 200 i over ni uker.

– Vi er utrolig fornøyde med å ha booket Major lazer og Matoma til Dødens dal. Dette er to av verdens største artister akkurat nå, sier kultursjef Synne Sollie i UKA i en pressemelding.

Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg musikken til Major lazer. Superhiten deres "Lean On", der de har med seg DJ Snake og Mø, har blitt spilt så mye i år at det er så godt som umulig å ikke ha hørt den. Sammen lager gruppa en miks av house og moombathoon, med inspirasjon fra reagge og dance hall, som virkelig får fart på dansegulvet. Bare spør de mange tusen som så dem headline Roskilde i fjor.

Kveldens andre artist er den Pstereo-aktuelle artisten Matoma. For kun to år siden var Tom Stræte Lagergren musikkteknologistudent ved NTNU og frivillig under UKA-13. Det tok fem måneder fra han var en ukjent produsent og DJ, til å bli en av frontfigurene innen tropical house, med over ti millioner avspillinger på sine til da utgitte remixer.

– Matoma returnerer til festivalen der han selv var frivillig to år tilbake, og dette er stor stas for oss, sier Sollie videre i pressemeldingen.

I dag har Matoma blitt et kjent navn for mange etter nærmere 77 millioner Spotify-avspillinger av remixen «Old thing back» fra Notorious B.I.G., Ja Rule og Ralph Tresvant.

– Vi inviterer herved Trondheim by til et forrykende sceneshow den 19. oktober, avslutter Sollie.

Billettsalget starter tirsdag 11. august klokken 10:00 på UKAs hjemmesider.

Powered by Labrador CMS