– Jeg elsker høsten, da kan en vente på jul

Vi tok Pstereo-aktuelle Aurora på en båttur nedover Nidelva.

Publisert Sist oppdatert

Aurora har tatt Norge og verden med storm det siste året. Etter at hun spilte på By:Larm i fjor har det gått slag i slag for den unge artisten. Vi tok henne med på en båt langs Nidelva for å snakke litt om alt som har skjedd.

Savner skogen

– Det er veldig rart å havne i en slik situasjon, det var aldri planen å bli artist, svarer Aurora på spørsmål om hvordan det er å plutselig reise rundt i hele verden og spille konserter for nye mennesker hver dag.

Hun trekker frem, og skryter av, de flinke folkene rundt henne som har hjulpet henne på veien, men mener i tillegg at det er mye flaks inne i bildet. Å få spille i USA var stort, men hun savner skogen når hun går rundt i New York. Publikumet der var også veldig annerledes enn her hjemme. Hun får mye mer direkte kjærlighet fra publikum når hun spiller i Norge.

Av festivaler Aurora har likt aller best å spille på trekker hun frem de norske. Det er noe spesielt med hver eneste norske festival, men det var stort å spille på Øya og Hovefestivalen.

– Der fikk jeg jordbær med hvit sjokolade utenpå.

Nye sanger, masse følelser

I høst legger Aurora ut på en større norgesturne. Hun skal innom Rockefeller i Oslo, spille ekstrakonsert i Bergen fordi den første ble utsolgt med en gang, og i tillegg kommer hun til Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem den 14. november. Konserthøsten er omfattende og skremmende.

– Når folk faktisk betaler for å se kun meg er det skremmende. Det er alltid skummelt å rene Aurora-konserter.

I november kan Trondheims-publikumet forvente seg en konsert uten stort fokus på sceneshow. Det vil være kun henne, musikken og masse følelser. Det blir også mange nye låter fra albumet som kommer i januar. Før den tid kommer det også et par singler som du kan fylle høsten din med. Aurora mener selv at det er på høsten musikken hennes gjør seg best. Hun er også selv skikkelig glad i høsten.

– Da kan en vente på jul.

Med så mange konserter og festivaler blir det lite med tid til låtskriving. Hun har endret måten hun skriver på siden hun sjeldent har et piano tilgjengelig.

– Jeg skriver mye av tekstene på flyturer eller på hotellrom, før jeg senere får prøvd ut med instrumenter.

Før skrev hun alltid med et instrument til stede. Inspirasjon til låtene finner hun i mennesker. Ikke bare seg selv, men alle hun ser rundt seg. I tillegg er naturen, og særlig skogen og hjort, en stor inspirasjonskilde.

– Du føler noe spesielt når du får små, personlige opplevelser med dyr. Det blir noe helt eget og personlig.

Fremover, bortover, oppover

Mens vi er ute på båten og snakker ropes det «Vi elsker deg Aurora!» fra elvekanten. Hun blir litt brydd, men setter veldig pris på oppmerksomheten.

– Det er ikke ofte jeg får høre slik.

Aurora forteller at karieren frem til nå har «skutt fremover, bortover eller oppover». Om karrieren fortsetter slik er det ikke godt å si hvor hun ender opp. Det er i alle fall liten tvil om hvor du burde være 14. November.

Powered by Labrador CMS