Mats Wawa kommer til Trondheim Calling 2017. Bildet er fra da gruppa spilte under Pstereo i august.

Mats Wawa og Svankropp til Trondheim Calling

Den helnorske festivalen slipper ni nye artister.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim Calling går av stabelen 2. februar, denne gangen utvidet til tre dager. Fredag slapp festivalen ni ny artister til programmet, de varierer i sjanger fra blant annet soul/blues, til rap og visepop.

Festivalen har som mål å løfte fram norske artister. Av de nye slippene er det ett band som hører til i Trondheim. Svankropp omtaler seg selv som «et skandinavisk cyber-punk-fenomen inspirert av sci-fi, 80-talls glam-rock, støyete indie, goth og en og annen powerballade.» De slapp sin første singel tidligere i år, og spilte på Marinen under Pstereo. 7.oktober kom debutalbumet, Riot Factory.

En av de andre nyslippene er Mats Wawa, som konsertdebuterte på Trondheim Calling 2015. Siden da har gruppa spilt på Bylarm, Pstereo og Øya, og er spilt mye på NRK Urørt. I februar kommer de igjen til Trondheim Calling, og utpå våren 2017 slippes debutalbumet.

Fra tidligere er det kjent at blandt andre Sondre Lerche, Razika og Death By Unga Bunga skal spille under festivalen. De andre nye slippene inkluderer visepop-artisten Marte Wulff fra Kristiansand, tromsøbandet The Modern Times, rapper Pasha, Mugisho, Magnus Bechmann, Darling West og Hans Bollandsås.

Powered by Labrador CMS