Radio Revolt - ny musikk på spillelistene

Musikkredaksjonen gir deg ukens nye favoritter. Hør Pappasafts ferske singel, og andre nykommere på spillelistene.

Tekst: Musikkredaksjonen

Atella x Frøder - «Closer to Life»

Dødelig presise arpeggios møter Frøder sin fengende vokal i en kraftig og dansbar ny singel. Låten er «en reise gjennom tid og rom, på jakt etter utenomjordiske livsformer». Både Atella og Frøder mestrer den mystiske og eventyrlige stemningen, uten å la det høres trist ut. Duoen Atella, fra Bergen, produserer bassfylte, kosmiske disco-låter, og har remikset flere norske hits til mer kokende og gnistrende versjoner.

– Håvard Bjørkøy

D.R.A.M. - «Outta Sight»

Denne lystige, funky låta kommer rett fra D.R.A.M.s første fullengder-album Big Baby D.R.A.M. Shitt, han har en behagelig stemme! Som mange av hans hits handler også denne om dametrøbbel. Likevel holder han det for det meste lystig og lettfordøyelig. «Outta Sight» består av mer disco enn albumet forøvrig, som definitivt er et spennende album som tøyer sjangere!

– Håvard Bjørkøy

Pappasaft - «Over Streken»

Bandet Pappasaft, som etter eget utsagn er «oppfostret på NTNU og Statens Lånekasse» er ute med sin nye singel «Over Streken». Pappasaft spiller hva de selv kaller «Gla’core», eller melodisk punk ikke langt unna NOFX, Rise Against og Blink-182. I denne låta synger de selvfølgelig på norsk om sinte keyboard-krigere og netthets. «Over Streken» er fengende, rett i fleisen og helt klart perfekt live-materiale, jeg gleder meg i hvert fall veldig til den kommende plata.

– Erlend Gylver

Methyl Ethel - «No. 28»

Australske Methyl Ethel slapp sitt debutalbum Oh Inhuman Spectacle tidligere i år, men er allerede klare med en splitter ny singel fra den kommende andreplata. «No. 28» tar opp tråden fra debutalbumet: du får servert deilig og henslengt psykedelisk pop, med Jake Webbs gjenkjennelige og sårbare vokal. Låta er akkompagnert av en musikkvideo i svart/hvitt, som både er enkel og vakker.

– Katrine Andresen

Amber Clouds - «Need To Know»

Oslobaserte Amber Clouds er i disse dager aktuelle med den ferske EPen Amber Clouds EP. Bandnavnet er ganske representativt for hva slags musikk de spiller: her snakker vi drømmende, støyete gitarpop. Låta «Need To Know» er etter min mening en av de feteste på EPen, med sin uptempo og atmosfæriske sound. Minner meg litt om amerikanske Beach Fossils, rett og slett. Digg.

– Katrine Andresen

Påls Butikk - «Vater»

Iblant er det så deilig med litt rett-i-fleisen-rock, i alle fall i denne døsige overgangen fra høst til vinter. Påls Butikk gir oss nettopp dette: hardrock, med en fin dose pop og grunge. Låta «Vater» er tatt fra debutskiva Duft Fornuften, og har et utrolig hardtslående refreng som er lett å skrike med til, samt et meget deilig gitarriff.

– Katrine Andresen

Powered by Labrador CMS