Regntung konsertkveld med nykommer og veteran

Highasakite leverte varene, men Röyksopp stjal showet.

Publisert Sist oppdatert

Highasakite, bandet som i løpet av den siste tiden har steget til topps i Norge og utlandet, har for lengst bevist at de er et band å se opp for. Da de tropper opp på Sverresborg konsertarena ser vi forventingsfulle trøndere som har gledet seg til dobbeltkonserten. De mestrer kunsten i å ikke gli inn som et hvilket som helst annet indie-pop band, men skiller seg ut med sin særegne vokal og et fantastisk band. Highasakite leverer slik de skal. På tross av vind og regn presterer de å lage en magisk opplevelse for publikumerne. Effekter og lys forsterkes av det tunge været, og utover i konserten synes man bare det er fint og stemingsfullt at regnet øser ned.

Listetopperen fenger mest

Stemningen stiger dog til topps i det ”Last Wednesday” spilles akkurat slik den skal. Vokalen, samt samkjøringen av bandet er så godt som perfekt, og under låten er nesten hele konsertarenaen taus og hører på. Vokalisten leverer en sterk vokalprestasjon, og bandet løfter opplevelsen til et nytt nivå. Det blir klart at en stor andel av publikummerne ikke har det største Highasakite reportoaret, men det kommer klart fram at dette er sangen alle har hørt og elsket. Likevel stiller de seg ikke mindre entusiastisk til sangene de ikke har hørt. Publikum nyter en musikalsk opplevelse, med regnet som stemningssetter.

Stjal Showet

Det er ikke før Röyksopp kommer på scenen at stemningen går til taket. Arenaen er stappet full av forventingssfulle musikkentusiaster, studenter og voksne. Det er liten tvil om at dette er bandet de fleste har kommet for å se. De starter rolig, men i det ”The Girl and the Robot” spilles over høyttalerne, kommer en kvinneskikkelse ut for å levere Robyns del. På tross av at det tydelig ikke er Robyn, er vokalprestasjonen upåklagelig. Entusiasmen fenger tydelig, og publikummet er tydelig berørt. Kvinneskikkelsen blir med utover hele konserten, og fremfører flere av Robyns og Röyksopps hits, samt den kritikerroste ”Running to the Sea” av Susanne Sundfør og Röyksopp.

Röyksopp er kommet for å bli

Det er liten tvil om at Röyksopp kan og levere, og dette reflekteres på folkemengden. Röyksopps lysshow er betydelig større, og folkemengden har vokst likeså. Duoen kan kunsten å fenge publikum, og det er nesten ikke et eneste ansikt som ikke er vendt mot scenen. Det virker som om alle de syv tusen oppmøtte på Sverresborg har mer kunnskap om Röyksopp, både når det kommer til gamle listetoppere som ”What else is there” og de mer nye sangene som ”Do it again”. På slutten av konserten kommer flere ekstranummer, og de blir så og si tvunget ut på scenen gang på gang av et entusiastisk publikum som applauderer vilt. Det rår liten tvil; Röyksopp er kommet for å bli.

Powered by Labrador CMS