BÅDE FORDELER OG ULEMPER: Iver Heggelund har blandete følelser knyttet til prisøkningen.

Nå blir det 24 prosent dyrere å dra på Sits treningssentre

På nyåret endret Sit prisene på treningstilbudet: – Det er synd det har økt, sier student.

Publisert Sist oppdatert

Nå blir det mest populære abonnementet med 12 måneders bindingstid 24 prosent dyrere. 

Prisen øker nemlig fra 185 kroner til 230 kroner i måneden. 

Kapasiteten er sprengt 

I en pressemelding fra Sit utdyper direktør Tor-Arne Hetland for idrett og trening, hva som er grunnen til at medlemsskapsprisene har økt mer nå enn det har gjort tidligere: 

Tor-Arne Hetland
PRISVEKST: Direktør for idrett og Trening Hetland utdyper at årsaken for prisøkningen er økte kostnader for Sit trening.

– Generell prisvekst, økte lønnskostnader, høyere byggekostnader, og rentekostnader som har skutt i været, er noe vi blir påvirket av, forteller Hetland. 

 Han forklarer også at prisendringene påvirkes også av at det på kort tid har blitt investert nær 300 millioner kroner i nye treningsfasiliteter for studentene. 

Et av prosjektene det har blitt investert i, er et nytt treningssenter i Trondheim som skal inneholde flerbrukshall og klatretilbud. Treningssenteret skal være lokalisert i nybygget Helgasetr på Elgeseter. Etter planen åpner det i mai 2024.

Ifølge pressemeldingen er motivasjonen for å åpne et nytt treningssenter at kapasiteten på Gløshaugen idrettsbygg og Portalen treningssenter er sprengt. 

LES OGSÅ:  Rektorskandalen er over – Kva no?

– Skuffende at prisen øker

Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim har vært informert om mulige prisjusteringer og begrunnelser gjennom hele prosessen. 

ØNSKER BILLIGERE TILBUD: Øystein Fruseth Christiansen mener det er vitktig at lav pris er et grunnprinsipp for Sit trening.

Likevel ønsket Velferdstinget at det skulle legges til grunn en medlemspris på 220 kr i måneden, ikke 230 kr i måneden. 

Leder Øystein Fruseth Christiansen av Velferdstinget forteller det er skuffende at prisen har økt mer enn ønsket. 

– Samtidig viser styret en strategisk retning for Sit trening der lav pris er et grunnprinsipp. Dette er noe vi har spilt inn på vegne av studentene, forteller han. 

– Det er synd 

Student Iver Heggelund er 21 år og tar en bachelor i informatikk. Han trener minst tre ganger i uka, med fokus på klatring. 

– Jeg synes det er synd at prisene er nødt til å øke. Det vil kanskje gjøre at noen velger å trene andre steder, forteller han.

Heggelund forklarer at treningssentrene og kaféene som tilhører har vært en fin møteplass for studenter og at det derfor er dumt at prisene øker. Allikevel kan det ha sine positive sider: 

– Det kan være at man likevel får et bedre treningstilbud som gjør at flere kan få trent, avslutter han med. 

LES OGSÅ :  Gruvedrift på havbunnen: - Pisser på alle miljøfaglige råd

Powered by Labrador CMS