Nå øker strømstøtten til studenter

SV og regjeringspartiene er enige om strømstøtte ut året. Nå får hver student 1500 kroner ekstra på grunn av økte strømutgifter.

Publisert Sist oppdatert

I går forhandlet SV og regjeringspartiene seg fram til en samlet strømkompensasjon på 429 millioner kroner. Studenter får 210 millioner av denne summen. Leder for Norsk Studentorganisasjon, Maika Marie Godal Dam, er fornøyd med utfallet av forhandlingene.

– Samlet sett har studentene fått en stor del av kaken, sier hun.

Likevel er Dam usikker på om kompensasjonen vil være tilstrekkelig for å dekke over studentenes faktiske strømutgifter, og skulle gjerne sett at strømstøtten var enda høyere.

– Studenter har en utrolig sårbar økonomi, understreker hun og peker på dette som en av grunnene til at studentene får en særskilt ordning.

– Vi vet at mange sliter med å betale for helt grunnleggende ting og når det attpåtil kommer en kjempestor strømregning, er det en stor belastning for mange studenter, sier hun.

Dam forklarer videre at en særskilt ordning er spesielt viktig fordi de ordinære strømstøttekompensasjonsordningene ikke alltid treffer studenter.

– Mange studenter leier enten studentbolig eller privat, der strøm ikke fremgår av egen strømregning. Det gjør det vanskelig for studenter å få kompensasjonen som andre får, sier hun.

For alle studenter

Strømstøtten gjelder for alle studenter, uavhengig om strøm er inkludert i leien eller ikke. Så lenge man har betalt semesteravgift og er meldt opp til eksamen, kan man søke strømstøtte som en engangsutbetaling gjennom lånekassen.

Powered by Labrador CMS